fbpx
 
Virusul din China se răspândește alarmant: bilanțul deceselor a urcat în 24 de ore la 132

Virusul din China se răspândește alarmant: bilanțul deceselor a urcat în 24 de ore la 132


Epidemia care a pus în alertă întreaga lume și a paralizat China nu dă niciun semn că ar da înapoi, dimpotrivă.

În 24 de ore, bilanțul a crescut de la 106 la 132 de decese și de la 4.600 de cazuri confirmate la aproape 6.000.

Oficialii chinezi au declarat că virusul se răspândeşte mai repede ca cel care a provocat epidemia SARS (Sindrom Respirator Acut Sever) în 2003.

Între timp în Europa, Germania a înregistrat primul său caz de infectare, iar în Franța a fost confirmat al patrulea.

În Wuhan, în doar 24 de ore, numărul bolnavilor s-a dublat. Iar oficialii chinezi au confirmat pentru prima dată că virusul se răspândeşte mai repede decât epidemia SARS, din 2003.

Zeng Guang, member, expert Naţional Health Commission: „Nu am mai întâlnit un adversar ca acesta. De altfel, e chiar mai viclean ca SARS. Virusul s-a răspândit rapid în comunităţile din Wuhan, pentru că nu ştim mare lucru despre el.”

Autorităţile încearcă să trieze mai eficient bolnavii şi au anunţat că persoanele care au febră ar trebui să meargă în parcuri, iar cei infectaţi cu coronavirusul să fie duşi în spitale.

David Culver, coresp CNN: „Responsabilii chinezi din sănătate au trimis în Wuhan alţi 6.000 de oameni cu pregătire medicală, militari şi civili, care să asiste personalul medical local.”

În ciuda situaţiei tot mai alarmante, Organizaţia Mondială a Sănătăţii nu a anunţat starea de urgenţă globală.

În China, criza se resimte în toată ţara. S-au instituit filtrele oficiale la intrarea în provincia Hebei, din care face parte capitala Beijing.

Oricine intră este verificat. Exista însă şi puncte de control neoficiale. Sat după sat se izolează împotriva coronavirusului. Notiţe scrise de mâna spun că străinii nu au voie să intre în localitate. În alte locuri s-au luat măsuri şi mai serioase.

Într-un loc s-a improvizat punct de control pentru o stradă. Localnicii nu fac asta din ordin guvernamental, ci sunt iniţiative locale, individuale, prin care comunităţile încearcă să se protejeze.

Restricțiile de trafic au fost extinse, iar purtarea măștilor sanitare a devenit obligatorie în tot mai multe orașe. De altfel, isteria măştilor s-a extins în toată Asia. În Hong Kong, Bangock, Seul ori Hanoi, măştile se cumpără în neştire.

Franţa şi Statele Unite au trimis aeronave care să-i aducă acasă pe cetăţenii lor, bolnavi sau nu. Pe de altă parte, cei 300 de britanici blocaţi în Wuhan se plâng ca guvernul de la Londra nu s-a mobilizat în sprijinul lor.

În Germania a apărut primul caz confirmat. Un bărbat de 33 de ani a fost testat pozitiv după ce a participat la un training ţinut de o femeie din China.

Într-un gest fără precedent, China a pus la dispoziţia tuturor celor interesaţi toate datele despre virus încă de la început, aşa că medici şi cercetători din toată lumea lucrează împreună în aceste zile pentru a descoperi un vaccin cât mai repede.

 

Sursa: Știrile Pro TV

 


Citeste si...
Nota
(1 Vote)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Mai 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31