fbpx
 

Items filtered by date: Duminica, 31 Martie 2024

Deputații USR Monica Berescu, Oana Țoiu și Viorel Băltărețu au inițiat un proiect de lege (Pl-x nr. 30/2023) prin care se propune eliminarea pragului maximal de investiții în valoare de 200.000 de euro în cazul investițiilor de tip business angels și păstrarea pragului minimal în valoare de 3.000 euro, așa cum este reglementat de Legea nr. 120 din 29 mai 2015; prin care orice persoană fizică poate deveni investitor individual (business angel).

Publicat in Politica Locala

Pe 7 martie, consilier local PNL Silviu Apostol a câștigat o licitație organizată de Primăria Iași pentru vânzarea unui teren din zona Podu de Piatră

Pe Apostol l-a „concurat” Narcis Vlase, un ieșean care, pe contul de Facebook, a scris că a fost angajatul lui Apostol din 2016 până în acest an și căruia, în timpul depunerii ofertelor, soția liberalului îi dădea inimoare pe aceeași rețea de socializare

Apostol și Vlase susțin că sunt dușmani, dar s-au bătut atât de tare la licitație încât prețul a crescut doar cu 100 de lei. Dacă nu inventa un contracandidat, Apostol avea de așteptat încă un an o nouă licitație

Liberalul a mai beneficiat recent de bunăvoința Primăriei: în acea zonă, i s-a aprobat ridicarea unui hotel cu un regim de înălțime mult peste prevederile Planului Urbanistic General

Profitând de echilibrul din Consiliul Local, unde alianța din care face parte are 14 voturi, iar Opoziția 13, Apostol și-a marcat „votul de aur” chiar înainte de evenimentele de mai sus: a dat peste cap intenția primarului Chirica de a-l impune ca viceprimar pe Răzvan Timofciuc. „A spus că vine la ședință și nu a venit”, s-a plâns atunci primarul

În final, la următoarea ședință de Consiliu Local, Apostol a venit la ședința de plen, l-a votat pe Timofciuc, apoi a obținut aprobarea pentru hotel și a câștigat licitația pentru teren


Publicat in Anchete
Liceul Teoretic „Alexandru Ioan Cuza" din Iaşi derulează, între 24 martie și 7 aprilie 2024, în Setúbal, Portugalia, prima mobilitate din cel de-al treilea an de implementare a Acreditării Erasmus (VET) pentru studiu vocațional.

Publicat in Educatie
Un bărbat din Neamţ dat în urmărire naţională şi internaţională după ce a fost condamnat la 8 ani de închisoare pentru că a violat o fetiţă de 13 ani a fost prins la Roma.

Publicat in Justitie
Poliţiştii efectuează cercetări în cazul unui minor în vârstă de 13 ani, din municipiul Huşi, care a alertat autorităţile anunţând că a fost sechestrat, apelul dovedindu-se ulterior fals.

Publicat in Social
Un criminal în serie american condamnat la moarte a supraviețuit în mod miraculos execuției după ce nu i s-a putut găsi o venă pentru injecția letală. Bărbatul era condamnat pentru 5 crime, dar recunoscuse 42 de omoruri.

Publicat in Panorama
Trei persoane din Arad au fost reţinute de procurorii DIICOT pentru trafic de droguri, după ce ar fi determinat un cetăţean străin să introducă în România peste 440.000 comprimate conţinând diazepam, alprazolam şi clonazepam (droguri de risc), care urmau să fie vândute către consumatori din ţara noastră.

Publicat in Social
Un bărbat din județul Galați a pierit într-un accident incredibil: a fost călcat chiar de tractorul pe care îl conducea și nu o dată, ci de mai multe ori.

Publicat in Social
Un caz deosebit de grav de malpraxis scandalizează societatea cehă. La un prestigios spital din Praga au fost încurcate două paciente de origine asiatică, rezultatul fiind un avort nedorit.

Publicat in Panorama
Dictatorul Vladimir Putin a semnat un decret privind serviciul militar din Rusia, potrivit căruia 150.000 de ruși vor fi recrutați până pe 15 iulie 2024.

Publicat in Eveniment
Pagina 1 din 2