fbpx
 
TikTok TikTok

O femeie din SUA care a mințit că are cancer a strâns 35.000 de euro din donații


O femeie care a pretins că este bolnavă de cancer a reușit să păcălească sute de oameni și a strâns astfel 37.000 de dolari (aproximativ 35.000 de euro) din donații.

Madison Russo, în vârstă de 20 de ani, și-a prezentat „lupta” cu cancerul pe rețelele de socializare. Ea a pretins că strânge bani pentru tratament și astfel a reușit să adune o sumă fabuloasă.

Tânăra din Bettendorf, Iowa, Statele Unite, este acum acuzată pentru furt și trebuie să returneze toți banii. Ea a recunoscut în final că este sănătoasă și că nu a avut cancer.

Ea declarat la sentință că a mințit că este bolnavă în încercarea de a-și reuni familia. Aceasta a primit o pedeapsă de 10 ani cu suspendare după ce a mințit că are cancer pe rețelele de socializare pentru a strânge bani, a relatat Associated Press.

De asemenea, ea va trebui să plătească peste 39.000 de dolari ca despăgubire și o amendă de 1.370 de dolari, potrivit publicației.

Russo a strâns donații pe GoFundMe de la peste 400 de persoane, spunându-le prietenilor, familiei și urmăritorilor ei că are cancer pancreatic, leucemie acută nedefinită și o „tumoare de mărimea unei mingi de fotbal" în jurul coloanei vertebrale, a relatat anterior Insider.

Russo împărtășea mereu detalii despre presupusa ei boală prin intermediul contului ei TikTok.

În iunie, ea a recunoscut în fața instanței că și-a înscenat boala și a pledat vinovată de furt de gradul întâi.

Russo ar fi început să pretindă încă din februarie 2022 că are cancer.

„Ți-ai înșelat prietenii, familia, comunitatea ta, alte victime ale cancerului, organizații de caritate și străini care au fost motivați de presupusa ta poveste tragică. Reacția mea inițială, sinceră, a fost că această cauză îndelungată de înșelăciune a fost motivată de lăcomie sau poate de faima din social media", a spus judecătorul John Telleen din comitatul Scott.

În ianuarie, martori anonimi au început să raporteze inconsecvențe în poveștile ei la Departamentul de Poliție din Eldridge. Poliția a cerut dosarele ei medicale și astfel tânăra a fost deconspirată, potrivit AP.

La percheziția casei lui Russo poliția a găsit obiecte de care tânăra se folosea pentru a demonstra că are cancer - o perucă, perfuzii, pompe de hrană și pansamente pentru răni.

În timpul declarației sale de la tribunal, Russo a spus că se roagă pentru cei răniți de „decizia sa irațională" și pentru daunele care au rezultat din acțiunile sale.

„Nu am făcut acest lucru pentru bani sau lăcomie. Nu am făcut asta pentru atenție. Am făcut acest lucru în încercarea de a încerca să-mi reunesc familia. Provin dintr-o familie extrem de destrămată", a spus ea.

Cu toate acestea, o evaluare finalizată de un psiholog desemnat de instanță nu a găsit niciun istoric de traume suferite în copilărie de Russo, a relatat postul de televiziune WQAD.

Pe lângă plata despăgubirilor, Russo a fost condamnată la 100 de ore de muncă în folosul comunității. 

 

Sursa: Știrile PRO TV

 


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Mai 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31