fbpx
 
The Times ofi israel The Times ofi israel

A început „războiul împotriva femeilor". Imagini revoltătoare din Iran, țara în care femeile sunt luate pe sus și aruncate în dube de „poliția moralității” (VIDEO)


În ultimele zile, imagini revoltătoare au fost surprinse în Iran, acolo unde mai zeci de femei din diferite orașe au fost luate pe sus de „poliția moralității" și aruncate în dube albe.

Acestea sunt învinuite că au încălcat regula hijab-ului obligatoriu, care este în vigoare din 1979, an în care a avut loc Revoluția Islamică, scrie France 24, care citează AFP.

Pe rețelele de socializare, ceea ce se întâmplă pe străzile din Iran a fost descris drept un „război împotriva femeilor".

Șeful poliției din Teheran, Abbas Ali Mohammadian, a anunțat că operațiunea poartă numele de cod „Nour" (n.r. - „lumină" în persană).

„Republica Islamică a transformat străzile într-un câmp de luptă împotriva femeilor și a tinerilor", a transmis din închisoare Narges Mohammadi, câștigătoarea Premiului Nobel pentru Pace din 2023 și activista pentru drepturile femeilor. Mesajul acesteia a fost publicat de susținătorii săi pe rețelele de socializare.

Într-un videoclip care a fost filmat aproape de stația de metrou Tajrish din nordul Teheranului, o femeie s-a prăbușit la pământ după ce a fost agresată de polițiști. Ea le-a spus trecătorilor că forțele de ordine i-au confiscat telefonul.

Într-un alt videoclip se poate observa cum polițiștii folosesc șocuri electrice împotriva unor femei care au fost arestate și băgate într-o dubă, scrie sursa citată.

În ciuda represiunii, femeile nu se dau bătute. Ele continuă să adune susținători pe rețelele de socializare.

 

Sursa: Știrile PRO TV


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Mai 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31