fbpx
 
Poli dezbinată: nu sunt bani de achiziții. Clubul are nevoie de peste un milion de euro pentru a încheia campionatul

Poli dezbinată: nu sunt bani de achiziții. Clubul are nevoie de peste un milion de euro pentru a încheia campionatul


Formația Politehnica Iași se va reuni marţi, la ora 14:00, la Stadionul „Emil Alexandrescu“ în vederea reluării pregătirilor. Miercuri şi joi va fi efectuată vizita medicală, iar de pe 11 şi până pe 24 ianuarie, elevii lui Flavius Stoican vor pleca într-un stagiu de pregătire în Antalya, unde vor disputa șase meciuri amicale.

Niciun venit, multe plecări
La fel ca în ultimii ani, la reunirea lotului nu va fi prezent nciiun jucător nou, atât președintele Ambrosie, cât și antrenorul Flavius Stoican fiind așteptați să revină din vacanța din SUA.
În condițiile în care scandalul dintre așa-zisul investitor Horia Sabo și celelalte persoane din conducerea clubului este departe de a se fi terminat, în vacanța de iarnă gruparea ieșeană nu a mișcat pe piața transferurilor.
În continuare este tatonată pista Florin Gardoș, jucător pentru care oltenii și-au dat acordul de principiu să vină la Iași. Aceasta, însă, se va întâmpla doar în situația în care jucătorul nu-și găsește o echipă în străinătate și acceptă un salariu mai mic decât avea la Craiova.
La reunirea lotului este așteptat și Kizito, jucător căruia i-a expirat împrumutul la BATE Borisov.
Odată cu venirea lui Stoican din vacanță se vor începe negocierile pentru rezilierea înțelegerilor cu Cobrea, Pîrvulescu, Roşu, N’Dongala, Aguinaldo şi Bekui. 

Șase meciuri amicale

În ceea ce privește stagiul de pregătire din Antalya, formația ieșeană a perfectat deja trei dintre partide.
Primul amical va fi pe 14 ianuarie, adversar urmând a fi Partizani Tirana (Albania) sau FC Atyrau (Kazahstan), asta în funcție de programul albanezilor.
A doua zi, ieșenii vor întâlni Korona Kielce (Polonia), iar a treia partidă de verificare va avea loc pe 20 ianuarie în compania formaţiei Diosgyori VTK (Ungaria).
Primul joc oficial al anului, Politehnica Iași îl va disputa pe 4 februarie, în deplasare, cu Dinamo București.

Salariile, plătite cu banii pentru juniori

În ziua ultimului meci disputat anul trecut, ieșenii și-au încasat salariile. Ulterior s-a aflat că banii ar fi provenit de la UEFA pentru Centrul de Copii și Juniori al clubului.

De altfel, președintele Adrian Ambrosie a acuzat maniera în care investitorul Horia Sabo a schimbat destinația acestor bani cerând intervenția DNA.

În ceea ce privește cantonamentul din Antalya, care va costa aproximativ 35.000 de euro urmează să fie achitat când va intra tranșa din drepturile TV.

Cu ce bani termină Iașul campionatul

Până la finalul campionatului, pentru plata salariilor, a impozitelor, a chiriilor jucătorilor și celelate cheltuieli legate meciuri și deplasări, formația ieșeană mai are nevoie de peste 1,5 milioane de euro pentru a încheia campionatul.

Dacă la această sumă se mai adaugă cei aproximativ 800.000 de euro datorii pe care le-a anunțat Sabo, rezultă că echipa ieșeană ar avea nevoie de peste 2,3 milioane de euro pentru a încheia sezonul competițional fără datorii.

Cum din drepturile TV mai sunt de încasat aproximativ 900.000 de euro, rezultă că gruparea ieșeană trebuie să mai facă rost de aproximativ 1,9 milioane de euro. Însă, 316.000 de euro din drepturile TV au fost cesionate de Sabo lui Vasile Neagu, ce deține o firmă de taximetrie în București și care ar fi împrumutat clubul ieșean cu această sumă, după cum a spus Adrian Ambrosie.

Din sponsorizări vor mai veni aproximativ 200.000 de euro, mult prea puțin pentru ca formația ieșeană să încheie campionatul.

În aceste condiții, rămâne de văzut dacă Sabo va mai aduce vreun leu la club, pe fondul scandalurilor cu membrii Consiliului Director, oficialii ieșeni fiind puși în situația de a împrumuta aproape 1,2 milioane de euro până la finalul stagiunii în curs.


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Mai 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31