fbpx
 
Incendiul de pădure de la Ocolul Silvic Oituz s-a extins pe 28 de hectare (VIDEO)

Incendiul de pădure de la Ocolul Silvic Oituz s-a extins pe 28 de hectare (VIDEO)


Incendiul de pădure de pe fondul Ocolului Silvic Privat Oituz s-a extins pe 28 de hectare, potrivit ISU Bacău. Pompierii intervin pentru a cincea zi consecutivă şi fără întrerupere pentru stingerea flăcărilor.

„Începând cu ora 8.00, pentru schimbul de efective la locul intervenţiei se deplasează 41 pompieri cu 10 mijloace de la ISU Bacău, 17 pompieri cu 5 mijloace de la ISU Covasna, 18 lucrători şi 5 auto de la Ocolul Silvic Oituz şi 4 voluntari cu un auto de la Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Oituz. În total sunt 58 pompieri, 10 lucrători ai Ocolului Silvic şi 4 voluntari SVSU”, a precizat purtătorul de cuvânt al ISU Bacău, Andrei Grecu.

Incendiul a izbucnit duminică, ISU Bacău fiind sesizat în jurul la ora 15.00. Imediat, la locul incendiului s-a deplasat o autospecială de intervenţie cu apă şi spumă, trei autospecială de primă intervenţie şi comandă, un vehicul UTV şi o ambulanţă SMURD, încadrate cu 23 de pompieri militari.

Totodată, a fost alertat Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă al comunei Oituz, care a intervenit cu şapte voluntari, precum şi Ocolul Silvic Privat Oituz care a intervenit cu 13 lucrători şi trei autovehicule. La sosirea la locul evenimentului forţele de intervenţie au constatat că incendiul se manifesta pe o suprafaţă de aproximativ 12 hectare, la litieră, cioate şi doborâturi, într-o pădure aflată sub administrarea Ocolului Silvic Privat Oituz (pin – 80%, gorun – 15%, fag – 5%).

Intervenţia s-a dovedit a fi una dificilă din cauza terenului foarte greu accesibil, a diferenţei mari de nivel, a pantei foarte înclinate în zona în care se manifestă incendiul, precum şi din cauza prezenţei elementelor de muniţie rămase neexplodate din timpul conflagraţiilor mondiale.

O aeronavă C-27J Spartan din dotarea Forțelor Aeriene Române, configurată pentru stingerea incendiilor, a intervenit pentru a acționa în sprijinul pompierilor de la ISUJ Bacău. Aeronava C-27J Spartan, configurată pentru stingerea incendiilor, poate transporta 6.000 de litri de apă (șase containere) la fiecare trecere.

 

Sursa: HotNews


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Mai 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31