fbpx
 
Ce fel de armament au găsit soldații israelieni la teroriștii Hamas uciși: „Ne-a surprins”

Ce fel de armament au găsit soldații israelieni la teroriștii Hamas uciși: „Ne-a surprins”


Forțele de Apărare ale Israelului (IDF) au dat publicității armele pe care le-au capturat de la teroriștii Hamas, în urma atacului criminal pe care aceștia l-au comis în sudul Israelului în 7 octombrie 2023.

Este vorba despre zeci de lansatoare RPG, diverse tipuri de încărcături explozive concepute pentru diferite scopuri, mine, grenade și chiar rachete antiaeriene.

Acestea sunt doar o mică parte din armamentul recuperat de soldații din unitatea Yahalom, o unitate specială a Corpului de geniu de luptă, înainte de a fi transferat la Institutul Național pentru Cercetarea Armelor - potrivit publicației Ynetnews.

Potrivit maiorului J., comandantul institutului, „Forțele Yahalom au fost pe teren încă de la începutul războiului, angajate în curățarea diferitelor zone de mijloace de luptă, armament și diverse încărcături găsite în vehicule, case, străzi și cadavrele teroriștilor. Acest lucru se face pentru a facilita continuarea operațiunilor IDF. Unele dintre mijloacele de luptă sunt distruse pe teren, în timp ce altele sunt aduse la institut pentru a fi investigate și studiate în scopul dezvoltării de strategii și apărări împotriva lor, pentru că lupta continuă."

El a adăugat: „Nu am fost surprinși de diversitatea tipurilor de armament și nici de cantitățile despre care știam că se află în posesia Hamas, deoarece aceștia se ocupă de mult timp cu producerea de mijloace de luptă non-stop. Ceea ce ne-a surprins a fost capacitatea lor de a introduce ilegal o cantitate atât de mare de armament pe teritoriul israelian. Este evident că teroriștii plănuiseră o ședere prelungită în interiorul granițelor Israelului. Au adus cu ei o rezervă amplă de alimente și echipamente medicale pentru a-și susține forțele de pe teren pentru o luptă prelungită. Toate acestea au fost neutralizate, grație acțiunii rapide a IDF".

Majoritatea mijloacelor de luptă expuse au fost fabricate pe plan local de Hamas, mai degrabă, decât importate din alte țări.

Cu toate acestea, armele sunt dintr-o gamă extinsă de instrumente, care au fost concepute pentru a provoca daune maxime în diferite scenarii de luptă.

Printre acestea se număr mine antipersonal, încărcături antitanc, încărcături de inserție flexibile care pot fi introduse prin deschideri mici, dispozitive explozive puternice pentru autoturisme și persoane, încărcături explozive care curăță încăperi și care consumă tot ce se află în calea lor, precum și încărcături de fixare magnetică pentru tancuri cu un mecanism de întârziere de șapte secunde.

Pe lângă numeroasele și diversele mijloace de luptă, este evident că Hamas a investit foarte mult în planificarea și executarea atentă a incursiunii, inclusiv în controlul numeroaselor forțe ale organizației teroriste de pe teren.

De exemplu, teroriștii care au intrat în Israel au fost dotați cu o cantitate mare de echipament de luptă bine organizat, cu instrucțiuni simple de activare în limba arabă. Acest lucru a permis fiecăruia dintre teroriști să le opereze fără a fi nevoie de un nivel ridicat de calificare.

Maiorul J. a mai spus: „În distribuția forțelor pe teren, am constatat că în fiecare dintre zonele de luptă exista un camion încărcat cu aproximativ 20 de rachete RPG, un altul era plin cu aproximativ 15 încărcături explozive, precum și vehicule de comandă și comunicare. Am găsit o mare cantitate de dispozitive de comunicare tactică, MR5, precum și smartphone-uri, tablete și calculatoare."

Semnificația acestui echipament extins este că indică o operațiune planificată meticulos și bine controlată de liderii Hamas pe toată durata orelor de luptă.

 

Sursa: Știrile PRO TV

 


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Mai 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31