fbpx
 
Conferință de închidere a proiectului „ZETgeneration – Zâmbet, Empatie, Terapie”

Conferință de închidere a proiectului „ZETgeneration – Zâmbet, Empatie, Terapie”


Marți, 30 Aprilie, ora 11.00, la sediul Ateneului ieșean, va avea loc Conferința de închidere a proiectului „ZETgeneration – Zâmbet, Empatie, Terapie”, proiect implementat de către Ateneul Național din Iași în parteneriat cu Dac Music Performance (Norvegia). Prin acest proiect au fost realizate 15 activități de artă contemporană și s-a urmărit consolidarea dialogului intercultural, beneficiari fiind peste 3.900 de persoane.

Obiectivul general al proiectului a fost: creșterea accesului la cultură, dezvoltarea publicului, a antreprenoriatului cultural, reducerea disparităților economice și sociale din Spațiul EU cu ajutorul artei teatrale și a terapiei prin artă. Un alt obiectiv a fost dezvoltarea și consolidarea antreprenorialului cultural, prin dezvoltarea abilitaților profesionale a unui număr de 7 persoane din cadrul echipei de proiect.

ZETgeneration – Zâmbet, Empatie, Terapie” s-a desfășurat timp de 18 luni (01.11.2022-30.04.2024) în municipiul Iași (România) și în Oslo, capitala Norvegiei. În Iași, copiii au participat la 10 spectacole PsychicFormance, au vizionat Instalația de artă creată în cadrul proiectului și au avut ocazia de a participa la ateliere de terapie prin arta spectacolului și arte vizuale. La Oslo, tinerii au vizionat Instalația de artă și au participat la activitățile organizate de DAC Music Performance.

Principalele acțiuni derulate în cadrul proiectului au fost: gestionarea, monitorizarea și controlul proiectului; realizarea și implementarea celor 4 producții de artă contemporană și a atelierelor de terapie prin artă; dezvoltarea profesională a membrilor echipei de proiect; schimbul de experiență, know-how și bune practici cu DAC Music Performance, Oslo-Norvegia.

Proiectul ZETgeneration – Zâmbet, Empatie, Terapie, a fost finanțat prin Granturile SEE 2014-2021 în cadrul Programului RO-CULTURA, APEL 6 – Consolidarea antreprenoriatului cultural și Dezvoltarea audienței și a publicului – Sesiunea 3, valoarea proiectului fiind de 960.829,16 RON (194.181,44 EUR), din care 85% Grant SEE și 15% bugetul național.

Granturile SEE reprezintă contribuția Islandei, Principatului Liechtenstein și Regatului Norvegiei la reducerea disparităților economice și sociale în Spațiul Economic European și la consolidarea relațiilor bilaterale cu cele 15 state beneficiare din estul și sudul Europei și statele baltice.

Aceste mecanisme de finanțare sunt stabilite în baza Acordului privind Spațiul Economic European, ce reunește statele membre UE și Islanda, Liechtenstein și Norvegia ca parteneri egali pe piața internă.

În total, cele trei state au contribuit cu €3,3miliarde între 1994 și 2014 și €1,55 miliarde pentru perioada de finanțare 2014-2021.

Mai multe detalii sunt disponibile pe: www.eeagrants.org și www.eeagrants.ro.

Programul RO-CULTURA este implementat de Ministerul Culturii prin Unitatea de Management a Proiectului și are ca obiectiv general consolidarea dezvoltării economice și sociale prin cooperare culturală, antreprenoriat cultural și managementul patrimoniului cultural.

Bugetul Programului este de aproximativ 34 milioane de euro.

Mai multe detalii sunt disponibile pe www.ro-cultura.ro.


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Mai 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31