fbpx
 
Un călugăr din Suceava a fost arestat, după ce s-a îmbătat și a bătut un om până la moarte

Un călugăr din Suceava a fost arestat, după ce s-a îmbătat și a bătut un om până la moarte


Un călugăr de 73 de ani de la un schit din Suceava a ajuns în arestul poliției, acuzat că ar fi lovit un bărbat de 58 de ani care ulterior a murit.  

Cazul șocant a avut loc la schitul din satul Manolea, scrie Monitorul de Suceava. Un bărbat de 58 de ani a mers sâmbătă alături de fratele său la schit, unde au băut, cum făceau de obicei, alături de călugărul Iacob Stafie, de 73 de ani.

La un moment dat, fratele bărbatului a plecat acasă, iar acesta a rămas să bea în continuare cu monahul. Acesta le-a spus luni polițiștilor că a avut un conflict spontan cu oaspetele său, după ce bărbatul s-a apucat în toiul nopții să dea drumul animalelor din grajd.

Călugărul a declarat că doar l-a îmbrâncit pe bărbat, care a plecat apoi acasă. Nu a apucat să ajungă prea departe și s-a prăbușit chiar la ieșirea din schit.

A fost ridicat de acolo duminică dimineața de către familia sa, care l-a dus acasă în stare de inconștiență, iar de aici la Spital Fălticeni, unde a a ajuns în comă de gradul IV și cu stop cardiorespirator. A fost transferat la Spitalul Județean Suceava, dar nu a mai putut fi salvat și a murit duminică noapte.

În prima fază a sesizării cazului la poliție, varianta era că bărbatul a căzut jos pe fondul consumului de alcool. Pe parcursul cercetărilor au apărut însă suspiciuni, medicii legiști descoperind urme clare de agresiune pe corpul său.

Judiciariștii de la Serviciul de Investigații Criminale, care fac cercetări sub coordonarea unui procuror criminalist, au stabilit că, în noaptea de 13 spre 14 ianuarie, pe fondul consumului de alcool, între cei doi a avut loc un conflict, iar călugărul l-ar fi lovit în mod repetat pe amicul de pahar, cu pumnii și picioarele.

Bărbatul de 58 de ani a fost călcat în picioare la propriu și a suferit grave leziuni la cap. Călugărul Iacob Stafie a fost pus sub acuzare pentru comiterea infracțiunii de omor și reținut pentru 24 de ore în arestul Inspectoratului de Poliței Județean Suceava, urmând să fie prezentat în fața instanței, cu propunere de arestare preventivă.

 

Sursa: Știrile PRO TV


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Mai 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31