fbpx
 
Vrea 20.000 de lei daune pentru copacul căzut pe maşină

Vrea 20.000 de lei daune pentru copacul căzut pe maşină


Nota de plată pentru evenimentul unic din ultima decadă a lunii aprilie încă nu a fost închisă. Ninsorile din luna aprilie 2017 i-au adus ghinion unui ieşean. Maşina lui Victor I. a fost avariată după ce un arbore s-a prăbuşit peste aceasta din cauza greutăţii zăpezii. Tânărul a dat în judecată Primăria Iaşi şi cere daune.

 

Victor I. a cerut în instanţă, de la Municipalitate, 15.000 de lei despăgubiri materiale pentru distrugerile provocate autoturismului. Alţi 5.000 de lei daune morale şi materiale au fost solicitaţi de tânăr pentru lipsa de folosinţă a maşinii.

 

Trei maşini afectate

Bărbatul le-a povestit judecătorilor că, în seara de 20 aprilie, şi-a parcat Chevrolet-ul Aveo pe strada Vasile Lupu, în parcarea din spatele blocului în care locuieşte.

Însă, din cauza ninsorilor abundente din timpul nopţii, un arbore a căzut peste autoturismul său şi peste alte două maşini parcate în apropiere. „Zona este folosită drept parcare, datorită configuraţiei sale, pârâta (Primăria Iaşi-n.r.) cunoscând acest lucru, astfel că, în calitatea sa de administrator al spaţiului verde pe tot cuprinsul localităţii Iaşi, pârâta avea astfel obligaţia de a asigura că astfel de accidente nu s-ar putea produce”, susţine ieşeanul în plângerea adresată Judecătoriei Iaşi.

Maşina lui Victor I. a fost făcută zob 

 

15.000 de lei costă reparaţiile

Maşina tânărului a suferit distrugeri importante, constatate şi de angajaţii SC Servicii Publice Iaşi. Astfel, „cupola, aripa stângă faţă, portbagaj, portieră faţă- spre stânga, aripa dreaptă spate, parbriz, lunetă” au fost grav avariate, costul reparaţiilor ridicându-se la aproximativ 15.000 de lei, potrivit expertizei efectuate de un dealer auto.

Ieşeanul a susţinut şi că, la scurt timp după producerea incidentului, a trebuit să închirieze o maşină cu 100 de euro pe lună pentru a reuşi să-şi rezolve problemele personale şi de serviciu. „Dacă nu s-ar fi întâmplat incidentul din 21.04.2017, nu aş fi fost determinat să plătesc chirie pentru a mă folosi de o altă maşină, motiv pentru care solicit să fie obligată pârâta şi la plata contravalorii chiriei pe care o achit pentru folosinţa unui alt autoturism”, a mai explicat tânărul în acţiune.

„Pârâta a recunoscut, şi-a asumat vinovăţia pentru prejudiciul suferit de către clientul eu, urmând să acţioneze în consecinţă «în funcţie de măsurile ce vor fi luate de instanţă», după cum a precizat”, a declarat avocatul Irina Mindirigiu, care îl reprezintă pe Victor I.

 

 

 

Eveniment unic: iarnă în primăvară

Pe 21 aprilie, reprezentanţii Primăriei Iaşi anunţau că vântul şi volumul mare de zăpadă a provocat căderea a sute de arbori, 11 maşini fiind avariate. „Atâta timp cât este procesul pe rol, instanţa este suverană şi va decide cine are dreptate”, a declarat Sebastian Buraga, purtătorul de cuvânt al Primăriei Iaşi.

Ninsorile abundente au început la data de 20 aprilie, continuând şi în ziua următoare, provocând prăbuşirea multor arbori şi arbuşti, deconectarea de la energie electrică a mai multor localităţi şi închiderea unor drumuri naţionale.

 


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Mai 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31