fbpx
 
Caz bizar în Spania. Român bolnav psihic care a intrat într-o secție de poliție după ajutor, bătut de un polițist bolnav

Caz bizar în Spania. Român bolnav psihic care a intrat într-o secție de poliție după ajutor, bătut de un polițist bolnav


Un polițist din Spania și-a cerut scuze în instanță și a oferit daune morale de 9.000 de euro unui român bolnav psihic pe care l-a reținut ilegal și l-a bătut crunt, după ce acesta intrase din greșeală în secția de poliție pentru a cere ajutor.

O instanță spaniolă judecă procesul în care un polițist este acuzat că a reținut ilegal și a bătut un român în 2022, după ce acesta, suferind de o boală psihică, a intrat din greșeală în secția de poliție, crezând că e spital, pentru a cere ajutor, scrie Ziarul Românesc.

Regret tot ce am făcut”, a spus polițistul în fața judecătorilor din Valladolid și a oferit daune morale de 9.000 de euro românului pe care l-a bătut cu pumnii în față și apoi cu picioarele, când era căzut la pământ.

Incidentul a avut loc pe 25 mai 2022, când românul a intrat în secția de poliție și a început să adreseze întrebări incoerente polițistului aflat la ghișeu. Omul legii a spus instanței că nu știa atunci că românul avea probleme de sănătate, justificându-și agresiunea prin faptul că „vin mereu oameni ciudați la secția de poliție”.

Polițistul a mai spus că în timpul acelei conversații fără sens a trebuit să se ocupe și de alte persoane, printre care șoferul de taxi care îl dusese pe român acolo și care își voia banii pe cursă.

În plus, ofițerul a precizat că la acea dată suferea de Covid și avea o stare febrilă în ziua producerii incidentului. Mai mult, era singura persoană care asigura serviciul de pază la intrare, context în care românul incoerent de la ghișeu a dispărut în interiorul secției de poliție.

Situația era total scăpată de sub control, mai ales că în postul de poliție se află și un depozit de explozibili și alte materiale sensibile. „M-am gândit că aș putea avea probleme”, a mai spus polițistul.

Omul legii a cerut atunci ajutorul colegilor și l-a găsit pe român undeva pe la etajul doi al secției de poliției. L-a prins și a început să coboare cu acesta pe scară, moment în care victima a opus rezistență, iar polițistul a început să-l lovească.

Românul a fost bătut cu pumnii în față, iar când s-a prăbușit la pământ, polițistul a continuat să-l lovească cu picioarele. Dovezile înregistrate care îl arată pe polițist în acțiune au fost reproduse și în sala de judecată.

Pe de altă parte, românul a susținut că în acea zi avea o criză psihotică după ce a văzut un steag al Spaniei și a crezut că poate intra în ceea ce vedea el a fi un spital, ca să obțină câteva explicații de la un psihiatru. Era însă secție de poliție.

Bărbatul a mai spus că atacul din secția de poliție l-a determinat să retrăiască amintiri din orfelinat, unde a fost bătut și băgat într-un butoi cu apă ca pedeapsă.

Procurorul a cerut șapte ani și jumătate de închisoare, în schimb avocații polițistului au cerut o pedeapsă minimă și 90 de euro amendă.

 

Sursa: Știrile PRO TV

 


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Mai 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31