fbpx
 
Euractiv.com Euractiv.com

Polonia trimite 500 de polițiști antitero la granița cu Belarus din cauza „situației tensionate”


Polonia va trimite 500 de ofițeri de poliție la granița cu Belarus, a declarat duminică ministrul de interne Mariusz Kaminski, citat de Reuters.

Poliția de frontieră poloneză a precizat duminică faptul că 187 de persoane au încercat sâmbătă să treacă ilegal în Polonia din Belarus.

„Din cauza situației tensionate de la granița cu Belarus, am decis să ne întărim forțele cu 500 de polițiști polonezi din unitățile de prevenire și combatere a terorismului", a scris Kaminski pe Twitter.

„Ei se vor alătura celor 5.000 de polițiști de frontieră și 2.000 de soldați care păzesc securitatea acestei frontiere".

Anunțul vine după ce, zilele trecute, un lider din domeniul securității din Polonia a avertizat că luptătorii Wagner care se mută în Belarus după revolta lor eșuată din Rusia ar putea folosi migranții din Africa și din alte locuri în care operează grupul paramilitar pentru a destabiliza Europa Centrală și de Est.

Jacek Siewiera, șeful biroului național de securitate al Poloniei, a declarat pentru Financial Times că „riscul pentru Polonia este corelat cu numărul de mercenari Wagner care rămân la Minsk".

Amenințarea, a adăugat el, ar trebui evaluată „în combinație cu toate mijloacele pe care Wagner le are în Africa, în Maghreb, în Sahel și în Orientul Mijlociu și cu riscul de escaladare a imigrației forțate și a atacului asimetric la granițele Poloniei, Lituaniei și Letoniei".

 

Sursa: HotNews


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Mai 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31