fbpx
 
North Devon Gazette North Devon Gazette

Mensa a descoperit un elev de 12 ani cu un IQ mai mare decât al lui Albert Einstein


Un elev în vârstă de 12 ani din orășelul britanic Great Torrington a fost invitat să se alăture Mensa după ce la un test IQ a obținut un scor mai mare decât cel atribuit unor fizicieni faimoși precum Albert Einstein sau Stephen Hawking, relatează The Guardian.

Rory Bidwell, elevul în cauză, a obținut 162 de puncte, maximul pentru grupa sa de vârstă, la testul Cattell III B, unul dintre testele standardizate folosite în Marea Britanie pentru măsurarea IQ-ului.

Spre comparație, Einstein și Hawking se crede că au avut un IQ de 160.

Prin urmare, Rory a fost invitat să se alăture Mensa, cunoscuta organizație internațională alcătuită din persoane cu un IQ aflat în grupa superioară de 2% din populație.

Mama elevului a relatat pentru publicația locală North Devon Gazette că fiul ei a fost „binecuvântat cu un creier incredibil, capabil să descifreze lucruri și memoreze informație”.

Băiatul învață la școala locală din Great Torrington, un oraș-târg cu o populație de nici 6.000 de locuitori. Orășelul se află în regiunea Devon din sud-vestul Marii Britanii.

Mama lui Rory a mai povestit presei locale că acesta a completat primul său puzzle cu 100 de piese la vârsta de doar doi ani, că a stăpânit algebra predată elevilor cu 5 ani mai mare decât el și că în timpul lockdown-urilor impuse în timpul pandemiei de COVID-19 a citit toate cărțile „Harry Potter” în doar 8 săptămâni.

În total acestea numără peste un milion de cuvinte.

Mensa acceptă diferite teste în vederea demonstrării eligibilității pentru organizație, cu condiția ca ele să fie standardizate și aprobate de asociații profesionale ale psihologilor și, evident, să fie administrate într-un mediu supravegheat.

 

Sursa: HotNews


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Mai 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31