fbpx
 
Israelul a lansat un atac asupra Iranului

Israelul a lansat un atac asupra Iranului


Israelul a lansat un atac asupra Iranului ca răzbunare pentru atacurile iraniene asupra teritoriului său de la sfârşitul săptămânii trecute, a declarat ABC News joi seară, citând un înalt oficial american, transmite vineri AFP.

Această informaţie vine în timp ce Iranul a raportat „explozii puternice" în provincia Isfahan (centru) şi după ce Israelul şi-a anunţat intenţia de a răspunde raidurilor iraniene asupra teritoriului său în timpul nopţii de sâmbătă spre duminică.
Televiziunea de stat iraniană a raportat vineri dimineaţa „explozii puternice" în provincia Isfahan, indicând că nu sunt cunoscute cauzele.

Purtătorul de cuvânt al Agenției Spațiale Iranului, Hussein Dalerian, a declarat că apărarea aeriană iraniană a doborât cu succes mai multe quadcoptere și nu au existat rapoarte despre un atac cu rachete, conform Iran Press.
Oficialul a mai spus că microdronele doborâte au o rază scurtă de acțiune și au fost probabil lansate în interiorul teritoriului iranian.

Ulterior, au fost anunţate trei explozii în apropierea unei baze militare şi doborârea unor drone, precum şi faptul că „nu au fost atacuri cu rachete până în prezent".
Agenţia oficială Irna a anunţat că autorităţile iraniene au activat apărarea antiaeriană în mai multe provincii vineri dimineaţa, după informaţii despre cel puţin o explozie în centrul ţării.

„Nu au fost cauzate daune în atacul de peste noapte”, a declarat un comandant superior al armatei iraniene Siavosh Mihandoust, citat de televiziunea de stat, adăugând că zgomotul auzit peste noapte în Isfahan s-a datorat sistemelor de apărare aeriană care au vizat un „obiect suspect”, informează The Times of Israel.
Zborurile comerciale au fost suspendate către şi dinspre mai multe aeroporturi, inclusiv Teheran, potrivit agenţiei Mehr, care citează autorităţile aeroportuare.

Organizația de aviație civilă a Iranului spune că restricțiile de zbor din mai multe aeroporturi au fost ridicate, potrivit Tasnim, o agenție de presă semi-oficială iraniană, scrie The Guardian.

 

Sursa: Agerpres


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Mai 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31