fbpx
 
Facebook Facebook

Un baron al drogurilor care plănuia să o omoare pe moștenitoarea tronului olandez și pe Mark Rutte a fost eliberat accidental


Un șef notoriu al unui cartelul care ar fi plănuit să o ucidă pe moștenitorea tronului olandez și pe prim-ministrul Mark Rutte a scăpat de închisoare din cauza unei confuzii judiciare din Spania, scrie Politico.

Liderul „Mocro Maffia” Karim Bouyakhrichan a fost arestat la Marbella în ianuarie anul trecut, într-o operațiune majoră care a încheiat o anchetă de cinci ani de spălare a banilor.

După ce a aflat despre detenția sa, autoritățile vorbesc despre o confuzie judiciară.

Autoritățile olandeze au depus o cerere de extrădare la Curtea Națională a Spaniei, cerând ca liderul bandei să fie trimis înapoi în Țările de Jos pentru a se confrunta cu acuzații legate de imperiul său de trafic de droguri.

Curtea Națională din Madrid a aprobat cererea, dar Curtea Provincială din Málaga, care are jurisdicție asupra zonei în care a fost arestat Bouyakhrichan, a refuzat să o execute, argumentând că stăpânul drogurilor a trebuit să facă față acuzațiilor de spălare de bani în Spania înainte de a fi extrădat în altă parte.

Autoritățile olandeze au făcut apel, depunând o nouă cerere urgentă, subliniind că șeful cartelului era unul dintre cei mai căutați criminali de Interpol și că a fost căutat pentru rolul său într-un război pan-continental al drogurilor de un deceniu, în care zeci de oameni au fost uciși în Belgia, Olanda, Spania și Maroc.

Rețeaua de radio din Spania Cadena SER a dezvăluit marți că, deși Curtea Națională a acceptat recursul olandez, a neglijat să emită un ordin de reținere care ar fi asigurat ca Bouyakhrichan să rămână în spatele gratiilor până la efectuarea extrădării.

Când cazul său de spălare a banilor a fost prezentat pentru o audiere inițială la Curtea Provincială din Málaga luna trecută, președintele judecătorului a fost de acord să-l elibereze pe șeful bandei pe o cauțiune de 50.000 de euro.

Bouyakhrichan, un miliardar care deține conturi bancare și proprietăți în întreaga lume, a plătit imediat banii și a părăsit orașul. Autoritățile nu l-au mai văzut de atunci.

În 2022, prințesa olandeză Amalia a trebuit să se retragă din complexul ei de locuințe studențești și să se întoarcă la palatul regal după ce poliția a obținut dovezi credibile care indică faptul că Bouyakhrichan plănuia fie să o răpească, fie să o asasineze pe moștenitorea tronului.

Eliberarea șefului cartelului va necesita probabil o consolidare a protocoalelor de securitate adoptate pentru a proteja siguranța ei, precum și a liderilor politici, inclusiv prim-ministrul interimar Mark Rutte, despre care postul olandez De Telegraaf a raportat că se află pe lista lui Bouyakhrichan.

 

Sursa: Știrile PRO TV

 


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Mai 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31