fbpx
 
Bani de să-i întorci cu lopata pentru Divizia „postacilor” din Camera Deputaților. Cât câștigă o pițipoancă pentru un like și un comentariu pe lună

Bani de să-i întorci cu lopata pentru Divizia „postacilor” din Camera Deputaților. Cât câștigă o pițipoancă pentru un like și un comentariu pe lună


14 oameni sunt angajați de Camera Deputaților ca să producă mai puțin de o postare pe zi pe conturile de Facebook, Instagram, Youtube, Google plus și Twitter pentru inexplicabila sumă de 160.000 de euro pe an, bani publici. Este vorba despre așa-zisa Direcție Social Media din camera inferioară a Parlamentului.

 

Alexandru Mazilu, cel care conduce direcția „postacilor”, este fostul soț al Mădălinei Dobrovolschi, actual purtător de cuvânt al președintelui Iohannis.

 

Mazilu are un salariu lunar de 7.753 lei pe lună ca să conducă această magnifică echipă care uneori reușește să producă chiar și o postare pe zi. Una dintre acestea a fost de exemplu „La mulți ani!”, creativitatea celor 14 fiind expusă la maxim prin astfel de texte.

 

 

Domnișoara din imaginea de mai sus este Leonte Luminița Ioana. Ea are un salariu de 5.258 lei, la fel ca majoritatea colegilor ei. Mai mult decât un medic sau profesor, pentru care de obicei nu sunt bani, scrie Bugetul.ro.

 

Pagina de Facebook a adunat până acum 30.061 de abonați, iar cea mai mare parte a postărilor sunt distribuite de 1-2 ori și adună câteva zeci de like-uri. Pe cont au ajuns 598 de mesaje ale românilor, cu mesaje despre toate domeniile, precum pensii, vaccinuri, ecologie, alocațiile copiilor, sistemul feroviar sau drepturile animalelor. O mare parte dintre internauți au criticat activitatea parlamentarilor, remarcă EVZ.ro.

 

Cea mai populară postare de pe contul de Facebook al Camerei Deputaților, în anul 2017, a fost un anunț de înscriere al tinerilor în programul de Intership al instituției. Trei internauți s-au declarat furioși, șase au spus că adoră evenimentul, iar 463 au dat „like” (Îmi place, n.red.). „Ne propunem să familiarizăm tinerii cu procedurile care implică procesul legislativ și tot ce presupune activitatea Parlamentului (…) Pe lângă activitățile specifice structurii, vom desfășura și traininguri sau sesiuni de întrebări pentru întregul grup de interni. Despre aceste proiecte veți afla mai multe detalii, după ce veți fi admiși în cadrul Internshipului. Vă așteptăm în echipă!”, a fost anunțul postat pe 6 martie.

 

 

Directorul „postacilor” din Camera Deputaților, Alexandru Mazilu (foto sus), a început să lucreze în Parlament în anul 2006 și a fost angajat ca „expert” la grupul deputaților PSD în 2009, 2011 și 2013. Mazilu a avut, anul trecut, un salariu mai mare decât cel al unui deputat sau senator. Potrivit celei mai recente declarații de avere completate de acesta, el a încasat anul trecut 93.047 de lei, adică un salariu de 7.753 de lei pe lună. Salariul de bază al unui parlamentar este de 5.401 lei. Mazilu a fost căsătorit cu prezentatoarea TV, Mădălina Pușcalău, în prezent purtător de cuvânt al președintelui Klaus Iohannis.

 

La fel ca Mazilu, alți doi membri ai echipei au trecut pe la grupul deputaților PSD: Bădulescu Oana Alina și Alexandru Luminița Roxana. Înainte să lucreze pentru deputații PSD, Bădulescu lucrase la firma SC Fashion Days Shopping SRL, iar Alexandru fusese operator calculator la SC Media Solutions SRL.

 

Alți doi membri ai echipei au fost jurnaliști. Săraru Elena-Alexandra-Cornelia a ocupat funcția de redactor- șef la revista Clipa, fondată de Dinu Săraru, scriitor și fost director al Teatrului Național din București (2001-2004). Un alt membru al echipei, Adrian Suciu, a fost angajat la Realitatea TV și a fost premiat de Uniunea Scriitorilor, Muzeul Literaturii Române și Casa de Cultură Vișeu. Unul dintre membrii Direcției Social-Media, Hondru Andrei Cătălin, a intrat în Parlament în 2013 consilier la cabinetul lui Viorel Hrebenciuc, fosta eminență cenușie a PSD, mai scrie EVZ.ro.

 

Salariile lunare din 2016 ale membrilor Direcției Social Media:

Alexandru Mazilu - 7.753 lei

Adrian Suciu - 5.258 lei

Safta Camelia Emilia - 5.236 lei

Leonte Luminiţa-Oana - 5.236 lei

Bobora Ioana - 5.199 lei

Filipski Elvira Violeta - 5.068 lei

Blasiana Rada – Ilinca - 4.967 lei

Daniela Ana Ionescu - 4.920 lei

Luminița Graure - 4.886 lei

Săraru Elena-Alexandra-Cornelia - 4.619 lei

Mihaela Sima - 3.422 lei

Hondru Andrei Cătălin- 2.540 lei

Alexandru Luminița Roxana - 1.815 lei

Bădulescu Oana Alina – 610 lei

 


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Mai 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31