fbpx
 
Gulf News Gulf News

Atac terorist în Istanbul. Doi oameni au fost uciși și alți șase au fost răniți


Autoritățile din Turcia au anunțat marți că doi atacatori care au legătură cu gruparea teroristă DHKP-C au atacat un punct de control al poliției, aflat în fața unui tribunal important din Istanbul.

Potrivit publicației Daily Sabah, care citează Ministerul de Interne, atacatorii au fost uciși într-un schimb de focuri care s-a soldat cu șase răniți.

Ministrul de interne Ali Yerlikaya a precizat într-un mesaj publicat pe rețelele de socializare că a fost vorba de un atac terorist care a vizat un punct de control din fața "Porții C" a complexului masiv de tribunale cunoscut informal sub numele de "tribunalul Çağlayan".

El i-a identificat pe atacatori după inițialele lor, E.Y. și P.B., un bărbat și o femeie, și a spus că ambii erau membri ai Partidului Frontului Revoluționar de Eliberare a Poporului (DHKP-C). Trei polițiști și trei civili din zonă au fost răniți în atac.

Autoritățile au anunțat ulterior că a mai existat un alt atacator implicat în atac și că acesta a fost capturat rănit în timp ce fugea.

Incidentul are loc la câteva luni după un atac similar în fața sediului poliției din capitala Ankara, în octombrie anul trecut, revendicat de PKK.

Imagini de la fața locului, difuzate pe rețelele de socializare, arătau două corpuri nemișcate care zăceau pe jos în piața largă din fața tribunalului. Alte imagini au arătat oameni care se adăpostesc în interiorul clădirii, care găzduiește mai multe săli de judecată.

Clădirea tribunalului a fost izolată timp de câteva ore după atac.

Numele oficial al clădirii este "Mehmet Selim Kiraz Compound" și a fost numit după un procuror care a fost ucis de teroriștii DHKP-C care l-au luat ostatic timp de câteva ore la 31 martie 2015. Deservind în principal partea europeană a Istanbulului, este unul dintre cele mai aglomerate locuri de acest gen și găzduia o mulțime de oameni atunci când atacatorii au încercat, se pare, să forțeze intrarea în interior, marți dimineață.

Ministrul justiției, Yılmaz Tunç, a declarat că procurorii au lansat o anchetă privind atacul.

 

Sursa: Știrile PRO TV


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Mai 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31