fbpx
 

Items filtered by date: Joi, 21 Martie 2024

Consiliul Politic Național al Partidului Social Democrat a validat astăzi candidaturile președintelui PSD Iași Bogdan Cojocaru pentru funcția de Presedinte al Consiliului Județean Iași, respectiv a președintelui PSD Municipiul Iași Bogdan Balanișcu la funcția de Primar al municipiului Iași.

Publicat in Politica Locala

Procese în serie deschise de Primăria Iași având ca obiect ilegalități comise în timpul edificării unor importante proiecte imobiliare

Șefii Primăriei și ai Poliției Locale i-au dat în judecată pe patronii de la restaurantul Oscar pentru că, la o clădire de-a lor de vizavi, de pe Lascăr Catargi, au făcut transformări din locuință în restaurant, fără a avea autorizație de construire

Similar, Liviu Martiniuc, administrator al firmei SC Rap Mar, a fost chemat în instanță pentru că imobilul său cu 7 niveluri situat vizavi de Purcica nu respectă autorizația de construire la cele patru fațade și, în plus, a făcut modificări interioare neautorizate

În al treilea proces, Primăria a solicitat desființarea lucrărilor realizate nelegal constând în edificarea unei structuri din confecție metalică pe terenul Body Line din Ciurchi. Practic, a fost ridicată o nouă clădire fără autorizație de construire

Cele trei dosare fac parte dintr-un șir mai lung de astfel de acțiuni intentate în perioada recentă de Primăria condusă de Mihai Chirica, „eroul” mai multor investigații de presă și judiciare care îl indică și îl încriminează ca fiind implicat, în trecut, în fraudarea intabulării/autorizării unor imobile ilegale


Publicat in Anchete
„Maniacul din Volga", un ucigaș în serie rus care a ucis 31 de bătrâne a primit pedeapsa cu închisoarea pe viață. Radik Tagirov a fost arestat în 2020.

Publicat in Panorama
O americancă, Kristen Candelerio, în vârstă de 32 de ani a fost condamnată la închisoare pe viaţă, pentru că a plecat în vacanţă la Détroit şi la Porto Rico şi-a lăsat fiica, în vârstă de 16 luni, singură timp de zece zile, în iunie 2023.

Publicat in Panorama
Crimă într-un cartier de la marginea orașului Galați. Un bărbat de 40 de ani a fost omorât de cumnatul lui după o ceartă care ar fi pornit din cauza banilor. 

Publicat in Moldova
Scandal în Chiajna, unde un bărbat a încălcat ordinul de protecţie şi a agresat-o pe fosta lui iubită, apoi s-a baricadat în locuinţa femeii, ameninţând că se aruncă de la etajul 4. 

Publicat in Social
Biroul Politic Naţional al PNL a validat candidatura lui Mihai Chirica la Primăria Iaşi, a lui Costel Alexe la şefia Consiliului Judeţean, în timp ce şeful filialei PNL Iaşi, deputatul Alexandru Muraru, va candida pe lista PSD-PNL la alegerile europene.

Publicat in Administratie Locala
Un român a fost găsit mort împreună cu alți doi bărbați și o femeie, spanioli, într-o casă din centrul orașului Toledo.

Publicat in Panorama
Un bărbat din Iași este dat în urmărire națională, acuzat că și-a violat fiica de 16 ori. Coșmarul adolescentei de 14 ani s-a terminat abia după ce și-a făcut curaj și i-a povestit mamei sale prin ce a trecut.

Publicat in Justitie
Liderul galeriei echipei de fotbal CSA Steaua, Andrei Florescu, a fost plasat în arest la domiciliu, într-un dosar în care este acuzat că a participat la o încăierare cu suporterii Dinamo, în timpul unui meci dintre formaţia din Ştefan cel Mare şi UTA desfăşurat pe Stadionul "Arcul de Triumf", la care susţinătorii au intrat pe teren şi s-au bătut.

Publicat in Justitie
Pagina 1 din 4