fbpx
 
Marius Ostaficiuc, candidat AUR la Consiliul Județean Iași: „M-am săturat, dincolo de ceea ce înseamnă această corcitură politică PSD-PNL”

Marius Ostaficiuc, candidat AUR la Consiliul Județean Iași: „M-am săturat, dincolo de ceea ce înseamnă această corcitură politică PSD-PNL”


Prima conferință de presă la AUR Iași după desemnarea lui Marius Ostaficiuc drept candidat la președinția Consiliului Județean și a lui Tudor Ciuhodaru la funcția de primar al municipiului Iași a adus în prim-plan marile probleme cu care se confruntă Capitala Moldovei.

Marius Ostaficiuc a explicat că a decis să treacă la AUR pentru că s-a săturat de „această corcitură PSD-PNL”. El a amintit că e de 25 de ani în politică, cu PSD fiind consilier local, apoi județean, iar acum deputat.

„Pentru cine nu mă cunoaște, am 46 de ani, sunt tatăl a trei copii, am fost, pe rând, consilier local, consilier județean, președintele Autorității de Ordine Publică din Iași, astăzi, deputat de Iași, și așa cum am mai spus și altă dată, voi continua să fiu în slujba cetățenilor, în slujba oamenilor. Poate că ar fi trebuit să spun de ce am plecat din PSD, pentru ce am plecat, de fapt, la acest partid, aș putea continua să spun că sunt un tip, mă consider eu, naționalist, un bun creștin, un om al familiei, care respectă familia tradițională. M-am săturat, dincolo de ceea ce înseamnă această corcitură politică PSD-PNL.

Cred că mai au puțin și vor spune, ca și slogan, «Curcubeul». Nu prea am fost de acord cu acest trend din partea Uniunii Europene, motiv pentru care am ales acest partid care mi-a oferit libertatea de exprimare și libertatea de a putea să fiu astăzi în fața dumneavoastră, inclusiv ca și candidat la Consiliul Județean Iași. Hotărârea mea de a candida are la bază, în primul rând, convingerea că aș putea aduce un suflu nou acestui oraș, nu pentru ceea ce el ar putea deveni, ci pentru ceea ce el trebuia să fie demult”, a spus Marius Ostaficiuc, deputat și candidat la Consiliul Județean Iași din partea AUR.

„Orașul Iași a avut o sincopă și a avut, de fapt, o perioadă îndelungată în care autosuficiența și, bineînțeles, lipsa liderilor în concordanță cu cei de la centru, în concordanță cu puterea care există la centru, a făcut din orașul nostru să aibă cât mai puține proiecte europene validate, a făcut din orașul nostru să aibă cât mai puține soluții mari. Voi face o analiză a tuturor promisiunilor electorale făcute de PNL și PSD și mai aproape de noi, din 2019 încoace, ca să nu mai spun de mai demult, pentru ceea ce încă nu s-a făcut.

Au fost promisiuni electorale, au fost afișe și desene pe asfalt și tot felul de imagini și, uneori, caricaturi transmise, de fapt, de către liderii locali. Numai că s-au ocupat mult prea mult cu Curtea de Conturi, DIICOT, DNA, procurori, mandate, percheziții, săli puse la dispoziție de către autoritățile locale pentru cei de la DIICOT. Dar eu aș recomanda ca în loc să pună la dispoziție săli pentru cei de la DIICOT, să percheziționeze, să aducă funcționarii și să dea mai repede, de fapt, pentru oameni documente necesare unei mai bune dezvoltări a orașului”, a mai declarat Marius Ostaficiuc.

Deputatul AUR a adus în discuție și proiectul „Oaze de Verdeață”, cu care actualul edil se laudă ori de câte ori are ocazia și ce s-a dovedit a fi un adevărat eșec.

„La Mihai Chirica aș adăuga minciunelele, gogonelele pe care, de fapt, le folosește Mihai Chirica în campanii, cum au fost și «Oazele de Verdeață». Vestitul proiect de un milion de euro, anunțat de Mihai Chirica, zace, azi, în noroaie. Sunt cele 5 scuaruri, promisiuni pe care primarul le-a făcut către ieșeni, poze, fotografii, lucruri care au rămas, de altfel, mai rău decât înainte. Noroaiele, de fapt, le putem găsi și astăzi în aceste locuri. E un caz nou, să spunem, în oraș, pe care ieșenii mi l-au sesizat, cel cu asfaltările din zona bulevardului Socola.

Nu înțelege nimeni ce s-a întâmplat acolo, o stradă pe care mergeam și circulam liber, dintr-o dată, a fost decopertată, a fost, la rândul ei, asfaltată într-un final, finalul este mai rău ca înainte, este o stradă vălurită. Cred că este un nou caz pe care Curtea de Conturi ar trebui să se sesizeze și să pună întrebarea foarte clar, de ce a fost necesară asfaltarea de pe bulevardul Socola. Atunci când de fapt erau alte asfaltări necesare în zone pietruite sau în zone care încă sunt de pământ sau în zone în care investitorii ar trebui să aibă, mai întâi, infrastructură și să nu mai stea la coadă, să dea șpăgi la autorizații, PUZ-uri șpăguite.

Rolul primarului municipiului Iași cred că este cel de a face bine orașului și de a pune la dispoziția celor care trebuie să facă bani o infrastructură, utilități și toate cele necesare pentru dezvoltarea unui cartier nou, cu parcări, așa cum prevede hotărârea de Consiliu Local”, a adăugat Marius Ostaficiuc, deputat și candidat la Consiliul Județean Iași din partea AUR.

Conferința de presă AUR Iași  i-a prilejuit lui Tudor Ciuhodaru, aspirantul la funcția de primar,  să arate că administrația locală a făcut prea puțin pentru ieșeni. „Nu este suficient să avem doar câteva străzi peticite, și acelea din când în când”, a spus el. „Facem echipă pentru salvarea orașului și a județului de ceea ce înseamnă autosuficiență, amorțeală, delăsarea administrației locale”, a spus el, arătând și spre Marius Ostaficiuc.

„Să știți că dincolo de panglicile astea tăiate la obiective secundare, și alea puține, sau cele tăiate la obiectivele realizate de investitorii privați, asistăm, de prea multă vreme, la pasivitatea administrației locale, în ceea ce privește proiectele majore prin care să se reafirme Iașul ca oraș de prim rang al României. Este un adevărat dezastru că vedem că ne-am mulțumit cu prea puține lucruri. Ni se pare că este suficient să avem câteva străzi peticite sau curățate, și acelea din când în când și doar în zonele centrale, și ni se pare că este normal să fie așa. În acest moment, pentru ca orașul și județul să conteze, e nevoie de o schimbare de paradigmă.

E nevoie de proiecte mari, de investitori importanți. Să știți că Iașul nu poate fi tratat cu câteva pansamente puse pe ici, pe colo, nu poate deveni un oraș sănătos, ci e nevoie de un proiect amplu și coerent pentru ca orașul și județul să revină sănătos. Este momentul să vă spunem că facem echipă pentru salvarea orașului și a județului, de ceea ce înseamnă autosuficiență, amorțeală, delăsarea administrației locale”, a spus Tudor Ciuhodaru, europarlamentar și candidat la alegerile locale din partea AUR.

 


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Aprilie 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30