fbpx
 
Marius Bodea: Guvernul Dăncilă trebuie să plece și pentru că a blocat complet proiectul autostrăzii Moldova-Transilvania

Marius Bodea: Guvernul Dăncilă trebuie să plece și pentru că a blocat complet proiectul autostrăzii Moldova-Transilvania


„Mâine va fi depusă la Parlament moțiunea de cenzură pentru demiterea Guvernului. Deja există 4 voturi peste numărul necesar demiterii celui mai incompetent guvern din istoria României de după 1990.

Unul dintre argumentele moțiunii este tocmai această bătaie de joc cu privire la proiectul autostrăzii Moldova-Transilvania. În aceast moment, realizarea documentațiilor sau licitațiile pentru cele trei tronsoane de autostradă (Târgu Mureş- Ditrău, Ditrău - Târgu Neamţ şi Târgu Neamţ -Ungheni) sunt suspendate.

Dacă parlamentarii de la Iași care susțin actualul Guvern mai au o brumă de preocupare pentru Iași, să condiționeze sprijinul pentru cabinetul Dăncilă de asumări ferme, clare, concrete cu privire la deblocarea proiectului și acordarea de finanțare.

În calitate de secretar al Comisiei de Transporturi, am susținut mereu în Parlament alocarea de fonduri pentru această autostradă și  am realizat concret  și susținut în fiecare an amendamentele la bugetul de stat pentru finanțarea acestui obiectiv. Din păcate, majoritatea PSD-ALDE a fost  surdă la nevoile ieșenilor și moldovenilor tratând cetatenii acestei regiuni ca români de mâna a doua.

Legea autostrăzii Moldova- Transilvania, votată în Parlament, prevedea pași concreți în vederea implementării și este un act normativ ce obliga Guvernul să îl pună în aplicare, însă reaua-voință și incompetența miniștrilor Transporturilor și Prim-Ministrului Dăncilă, au dus la o situație absurdă, ca o lege cu termene și responsabilități trasate clar să fie tratată ca fiind facultativă.

PNL a decis ca acest obiectiv de interes național sa fie  prioritar în programul de guvernare și orice ministru, care va ocupa acest portofoliu în noul guvern, va avea o dublă obligație, atât aplicarea  Legii autostrăzii Moldova- Transilvania dar și decizia politică a PNL de a construi prioritar acest obiectiv de infrastructură.

În plus, noi apreciem și implicarea constantă a asociaților care lupta pentru această autostradă și care au avut un rol deosebit în presiunea publică pusă pe factorii de decizie din Ministerul Transporturilor.”

 

Marius Bodea

Deputat PNL

Secretarul  Comisiei Transporturi din Camera Deputaților


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Aprilie 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30