fbpx
 
Forțele Armate ale Lituaniei Forțele Armate ale Lituaniei

Dispozitiv militar rusesc descoperit pe o plajă din Lituania, stat membru NATO


Un sonar rusesc conceput pentru detectarea și localizarea submarinelor a fost găsit sâmbătă pe litoralul Lituaniei, stat membru NATO, au transmis Forțele Armate ale Lituaniei.

La 3 februarie, un civil a informat marina lituaniană că a descoperit un dispozitiv cu inscripții rusești în fâșia de nisip care desparte Laguna Curoniană de coasta Mării Baltice.

Experții au identificat dispozitivul ca fiind un sonar de fabricație rusă, utilizat pentru a culege informații și a localiza submarine. Dispozitivul a fost depozitat într-un depozit naval.

Armata lituaniană a transmis că dispozitivul folosește senzori hidroacustici pentru a detecta mișcările obiectelor pe sub apă.

Sonare rusești similare au fost detectate în 2021 în Marea Baltică, în largul coastelor Lituaniei, și în Oceanul Atlantic, în largul coastelor sudice ale Regatului Unit și Irlandei.

În urmă cu un an, serviciile norvegiene de informații au transmis că Rusia a început să desfășoare nave echipate cu arme nucleare tactice în Marea Baltică, pentru prima dată în ultimii 30 de ani.

În urma unei anchete comune, agențiile publice de presă din Danemarca, Norvegia, Suedia și Finlanda au sugerat că navele de război rusești și „navele fantomă" civile din Marea Baltică și Marea Nordului colectau date pentru sabotaje împotriva parcurilor eoliene, a conductelor de gaz și a cablurilor de comunicații.

 

Sursa: Știrile PRO TV


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Mai 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31