fbpx
 
Newsner Newsner

Compensația uriașă pe care un norvegian o va primi după ce a făcut 20 de ani de închisoare fără să fie vinovat


Un bărbat din Norvegia, condamnat pentru violarea și uciderea a două fetițe, a stat în spatele gratiilor 20 de ani. După ce s-a dovedit că a fost condamnat pe nedrept, a fost eliberat și va primi o compensație de 4,7 milioane de euro.

Cazul șocant a avut loc în primăvara anului 2000. Stine Sofie Sörströnen, de 8 ani, și Lena Slögedal Paulsen, de 10 ani, au fost violate și ucise după ce s-au întors de la scăldat, în zona de agrement Baneheia lângă Kristiansand, potrivit site-ului postului public NRK.

Viggo Kristiansen, în vârstă de 44 de ani, a fost acuzat atunci de comiterea faptelor. Deși a susținut mereu că este nevinovat, pe baza mărturiei coinculpatului, el a fost condamnat în două instanțe, în 2001 și 2002, la pedeapsa maximă de atunci, de 21 de ani de închisoare.

Procesul a fost reluat abia în 2021, când au apărut îndoieli în legătură cu mărturia prietenului său care l-a incriminat și a primit o pedeapsă mai ușoară, de 19 ani, grație cooperării sale cu poliția.

În cele din urmă, Kristiansen a fost achitat și eliberat în decembrie 2022, după ce s-a demonstrate că probele ADN nu susțineau teoria mai multor făptuitori, iar telefonul mobil al său era departe de locul crimei pentru care a fost acuzat.

După ce Administrația Norvegiană pentru Drepturile Civile anunțat că Viggo Kristiansen va trebui să primească 55 de milioane de coroane norvegiene (aproximativ 4,7 milioane de euro) drept compensație, avocatul lui, Brynjar Meling, a afirmat „noi credem că această compensație este prea mică”.

 

Sursa: Știrile PRO TV


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: