fbpx
 
France Bleu France Bleu

Fostul prezentator de televiziune Patrick Poivre d'Arvor, pus sub acuzare pentru viol


Patrick Poivre d'Arvor, fostul prezentator vedetă al postului francez de televiziune TF1, a fost pus sub acuzare luni pentru un viol comis în 2009, în cadrul unei anchete judiciare deschise în urma unei plângeri depuse de scriitoarea Florence Porcel, a anunţat marţi seară parchetul din suburbia pariziană Nanterre, informează AFP.

Aceasta este prima punere sub acuzare a fostului jurnalist, acuzat de circa 20 de femei de viol sau de agresiuni sexuale.
Patrick Poivre d'Arvor (poreclit "PPDA"), care "neagă cu fermitate faptele imputate", potrivit avocaţilor săi, a fost plasat de asemenea sub statutul intermediar de martor asistat în cazul unui al doilea incident denunţat de reclamantă, datând din 2004, a precizat parchetul, adăugând că acesta este "prescris".
Magistraţii de instrucţie nu au dat curs solicitării procurorului public de clasare a celor două dosare, potrivit aceleiaşi surse. Fostul prezentator nu a fost plasat sub control judiciar, a adăugat sursa citată.
„Domnul Poivre d'Arvor contestă cu fermitate acuzaţiile aduse de doamna Porcel, aşa cum a făcut-o încă din prima zi, şi a produs numeroase dovezi materiale care să demonstreze contrariul", au declarat avocatele lui PPDA, Jacqueline Laffont şi Julie Benedetti, într-un comunicat obţinut de AFP.
În plus faţă de aceste proceduri, PPDA, în vârstă de 76 de ani, face obiectul unei anchete preliminare deschise în decembrie 2021 în cadrul căreia au fost audiate 22 de femei, iar fostul prezentator a fost deja interogat de către anchetatorii de la BRDP (Brigade de repression de la delinquance contre la personne).
O primă anchetă preliminară care îl viza a fost deschisă în februarie 2021, în urma plângerii scriitoarei Florence Porcel. Autoarea, în vârstă de 40 de ani, l-a acuzat pe Patrick Poivre d'Arvor că a obligat-o să întreţină relaţii sexuale în 2004 şi 2009.
Alte 22 de femei au depus ulterior mărturie cu privire la violuri, agresiuni sexuale şi/sau hărţuire sexuală. În iunie 2021, anchetele au fost închise, în principal pentru că faptele denunţate erau prescrise.
Florence Porcel a depus apoi o altă plângere, de data aceasta în calitate de parte civilă, pentru a obţine deschiderea unei noi anchete de către judecătorii de instrucţie.

 

Sursa: Agerpres

 


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: