fbpx
 
Plombele revoluționare din Socola au rezistat 14 zile. Aplauze pentru Laicu!

Plombele revoluționare din Socola au rezistat 14 zile. Aplauze pentru Laicu!


Directorul DRDP, Ovidiu Laicu, s-a lăudat câteva zile pe Facebook cu lucrările sale de plombare la rece, făcute cu un utilaj revoluționar, nou achiziționat. După alte câteva zile, gropile erau din nou la locul lor. Laicu n-a mai revenit cu noi imagini pe Facebook, dar dă vina pe Citadin. El spune: „Poate vom asfalta complet pasajul în 2019, cine știe...”

Pe 15 ianuarie, Ovidiu Laicu, directorul Direcției Regionale de Drumuri și Poduri, anunța cum a revoluționat plombarea străzilor sparte din Iași. A prezentat un utilaj care crește temperatura suportului și a bitumului proaspăt până la punctul în care materialele s-ar combina exact ca vara, deși este miezul iernii.

La două săptămâni distanță în timp, Podul Bucium, plombat la mijlocul lui ianuarie, are iarăși gropi.

Ovidiu Laicu (prim-plan) cu ochii pe „revoluție”

Utilaj lăudat

Ovidiu Laicu a făcut câteva zile reclamă pe Facebook utilajului cumpărat de Secția de Producție a DRDP Iași. Pe 15 și 16 ianuarie, a supravegheat personal lucrările de plombare la Podul Bucium, scriind de câteva ori despre asta. „Utilajul aflat în dotarea Secției de Producție a DRDP Iași are rolul de a încălzi atât stratul suport, cât și materialul de umplere (mixtură stocabilă sau material reciclat), până la o temperatură maximă de lucru 140-170 de grade. Acest lucru face posibilă atât uscarea suprafeței lucrate, cât și executarea de lucrări la temperaturi ale mediului ambiant de -10 sau chiar -20 de grade. În plus, folosirea utilajului de tip Ares 2.1 conferă o durabilitate mai mare a lucrărilor de plombări pe timp de iarnă, de cel puțin șase luni de la data efectuării”, explica, pe Facebook, Laicu.

După două săptămâni, podul este din nou spart fix în locurile în care se aplicaseră plombele. Ovidiu Laicu ne-a explicat că nu știe încă prețurile la care s-a executat lucrarea, pentru că toate calculele vor fi făcute la finalul lunii martie.

Se văd găuri noi în plombele făcute de DRDP. Minunea a ținut trei zile

Găuri noi, vinovat vechi

Pe 1 februarie 2019, podul plombat la jumătatea lui ianuarie este iarăși găurit, în zona în care DRDP a plombat cu utilajul lăudat. În noile imagini se vede clar că mare parte din plombele proaspete au rezistat, dar pe marginile lor, la contactul cu vechiul asfalt, au cedat. Și spărturile încep să se întindă din nou pe toată banda de circulație spre oraș.

Pentru Ovidiu Laicu, utilajul achiziționat recent este în continuare o minune. Vinovatul este altul. „Problema la podul ăsta este dată de vibrații. Au fost făcute în trecut niște peticeli cu mixtură rece, de către Primărie, care mai mult ne încurcă. Faptul că apar găuri noi pe marginea plombelor este efectul faptului că asfaltul este îmbătrânit. Eram eu la Citadin când s-a încercat o frezare mai adâncă, dar s-a dat peste o plasă de armătură și s-a renunțat la idee. A fost un covoraș de 2 cm turnat prin 2010-2011, dar nu s-a făcut nici o lucrare de anvergură. Există un program de reparații pentru acest pod pentru 2019, să vedem dacă îl facem în acest an”, a mai spus Ovidiu Laicu.


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Mai 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31