fbpx
 
Onet Wiadomosci Onet Wiadomosci

Scandal sexual provocat de un episcop polonez. A organizat o orgie la care a invitat un prostituat care și-a pierdut cunoștința


Vaticanul anunţă marţi demisia unui episcop polonez al diocezei Sosnowiec, în sudul Poloniei, Grzegorz Kaszak, care a ajuns în atenţia presei în urma unei orgii sexuale organizate de un preot.

Vaticanul se limitează să spună într-un comunicat doar că ”Sfântul Părinte a acceptat demisia de la guvernanţa pastorală a diocezei Sosnowiec (Polonia), prezentată de Excelenţa Sa Monseniorul Grzegorz Kaszak”, fără să prezinte vreo explicaţie a acestei decizii.

Presa poloneză scrie despre un ultim scandal, în septembrie, la Dabrowa Gornicza, în dioceza Sosnowiec, unde un preot a organizat în parohie o orgie la care a invitat un prostituat.

Scandalul a apărut după ce bărbatul invitat şi-a pierdut cunoştinţa în timpul orgiei şi a fost chemată ambulanţa.

„Preotul Tomasz Z. şi două persoane laice au comis o foarte gravă încălcare a normelor morale, pe care Biserica nu o tolerează şi o candamnă ferm. Incidentul a devenit o cauză a unui mare scandal în rândul credincioşilor şi unei indignări publice justificate”, se arată pe site-ul diocezei.

Episcopul Kaszak le-a cerut credincioşilor marţi, la prezentarea demisiei, să-i „ierte” „slăbiciunile omeneşti”.

Presa din Polonia - o ţară de tradiţie catolică - evocă două scandaluri anterioare în aceeaşi dioceză.

În primul scandal, directorul unui semniar local ar fi fost prins în flagrant în timp ce întreținea o relaţie sexuală într-un club gay.

În celălalt scandal, un preot în vârstă de 46 de ani a ucis un diacon cu de 20 de ani mai tânăr decât el şi s-a aruncat sub un tren.

Grzegorz Kaszak, ordinat episcop în 1989, conducea dioceza Sosnowiec din 2009.

 

Sursa: News.ro


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: