fbpx
 
Detroit Free Press Detroit Free Press

Tatăl unui licean american autor al unui masacru găsit vinovat de omor prin imprudență


Tatăl unui licean american condamnat la închisoare pe viaţă pentru că a ucis în 2021 patru elevi în şcoala sa cu o armă oferită de părinţii a fost găsit vinovat joi de omor prin imprudenţă, la câteva săptămâni după un verdict similar pentru mama adolescentului, notează AFP.

După ceva mai mult de o zi de deliberări, cei 12 juraţi au dat verdictul, potrivit presei americane. James Crumbley, 47 de ani, a fost judecat pentru rolul său în masacrul comis de fiul lui, Ethan Crumbley, în liceul său din Michigan (nordul Statelor Unite).
Găsită vinovată la începutul lui februarie tot de omor prin imprudenţă, condamnarea lui Jennifer Crumbley, mama lui Ethan Crumbley, urmează să fie pronunţată pe 9 aprilie.
Părinţii au fost urmăriţi penal pentru omor prin imprudenţă ca urmare a neîndeplinirii obligaţiei legale de a controla acţiunile copilului lor, în vârstă de 15 ani la momentul faptelor.
Ei riscă până la 15 ani de închisoare.
La procesul ei, Jennifer Crumbley a mărturisit că soţul ei a adus, cu câteva zile înainte de masacru, un pistol Sig Sauer de calibrul 9 mm drept cadou de Crăciun anticipat. Ea a povestit că şi-a dus fiul la un poligon de tir a doua zi.
În ciuda convocării părinţilor la liceu în ziua tragediei - profesorii descoperiseră un desen "alarmant" pe masa lui Ethan Crumbley şi i-au sfătuit să-l ducă la tratament psihologic -, au plecat fără să-l ia acasă.
Minor la momentul faptelor, Ethan Crumbley a fost judecat ca adult şi condamnat în decembrie la închisoare pe viaţă fără posibilitatea eliberării anticipate.
Adolescentul a pledat vinovat în octombrie 2022 că a adus la liceu pistolul cu 50 de gloanţe în rucsac şi că a deschis focul asupra unor elevi de liceu.
El a ucis două fete şi doi băieţi cu vârste cuprinse între 14 şi 17 ani şi a rănit alţi şase elevi şi un profesor.
În faţa numărului de decese prin arme de foc implicând minori, presiunea creşte în Statele Unite pentru a pedepsi părinţii care permit, adesea din neglijenţă, accesul la aceste arme.

 

Sursa: Agerpres


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Aprilie 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30