fbpx
 
Câinii alearga în jurul cozii, Rudy Miron aleargă în jurul contului Câinii alearga în jurul cozii, Rudy Miron aleargă în jurul contului

Apucați-vă de cea mai sigură afacere: Rudy a exportat un câine la 2 zile, în ultimii cinci ani!


În RECS, registrul câinilor cu stăpân, ea figurează ca proprietar pentru 1.073 animale preluate în 5 ani. La un câine intrat în curte la două zile, Rudy Miron a dezvoltat o afacere înfloritoare. DSVSA nu vede nici o problemă, chiar dacă acei câini sunt ținuți într-o zonă de case. Inspectorii DSVSA spun că i-au numărat, în plin scandal, 26 de câini în curte. La Padocul Primăriei este ca la orice instituție de stat: oricine poate adopta câini cu zecile pe zi, fără ca angajații să pună cea mai mică întrebare despre soarta animalelor.

În plin scandal legat de pasivitatea și nepăsarea instituțiilor statului față de cetățeni, DSVSA a comunicat oamenilor din Moara de Vânt concluziile referitoare la scandalul zecilor de câini ținuți de o ieșeancă în curte, într-o zonă locuită. Raportul DSVSA nu sesizează că ar fi vreo problemă, totul este considerat normal.

Inspectorii au făcut și recensământul câinilor adoptați de Rodica Miron în ultimii 5 ani, iar dimensiunea afacerii de export către vestul Europei poate fi calculată pe date oficiale.

În raport totul este perfect

Inspectorii Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Iași, însoțiți de Poliția Locală, au verificat curtea Rodicăi Miron, pe Fundac Mircea 5-7. Conform inspectorilor, aceștia nu au sesizat nimic în neregulă.
„S-ar părea că legislația românească permite să deții câți câini dorești, cât timp nu deranjezi în jur. Noi știm că acești câini latră și au fost plângeri, nu știu cum de se poate considera că nu deranjează”, spun vecinii, care acum se tem să vorbească. Rodica și prietenul ei, un individ extrem de agresiv, i-au amenințat.
„Au fost găsiți 26 de câini pentru care deținea carnete de sănătate completate conform reglementărilor legislației în vigoare. Nu au fost găsite animale bolnave sau deșeuri menajere care să afecteze sănătatea vecinilor”, au notat inspectorii DSVSA în raport.
În document se menționează că Rudy Miron a declarat că nu a avut niciodată mai mult de 30 de câini concomitent, fiind o afirmație pe proprie răspundere.

În 1.800 de zile, Rodica Miron a adoptat 1.073 de câini. O afacere care căpușează Padocul Iași, dar de care s-ar putea apuca toți ieșenii

1.073 de câini exportați în 5 ani

Inspectorii DSVSA au verificat în Registrul de Evidență al Câinilor cu Stăpân câte patrupede au fost menționați pe numele Rodicăi Miron și cifra este impresionantă: sunt 1.073 de animale, între aprilie 2014 și iulie 2019, toți aceștia tranzitând curtea casei din Moara de Vânt.
Verificarea s-a făcut doar pe numele ei, chestionarea bazei de date a RECS nefiind extinsă pe celelalte persoane din anturajul său: o angajată la curățenie și prietenul Rodicăi Miron, Adrian Irimiea. Cei mai mulți dintre câini sunt preluați de la Salubris și au ajuns în vestul Europei.
„Întrebată ce s-a întâmplat cu aceste animale, doamna a declarat că intermediază adopții pentru o fundație. Verificările aleatorii în RECS ale codurilor microcipurilor câinilor ce au fost în proprietatea dnei Rodica Miron arată că aceștia au ieșit prin export”, se mai notează în raportul inspectorilor DSVSA.

O dată sau de două ori pe lună, circa 50 de patrupede de la Iași ajung cu duba în Belgia, adoptatorii plătind câte 245 de euro pentru fiecare exemplar

Câștigă minim 2.000 de euro/lună

Exportul de câini fără stăpân s-a făcut către o fundație din Belgia, operațiune pentru care belgienii plătesc 245 de euro cu tot cu prețul unei zgarde.
Fundația din Belgia lucrează pe site-ul www.rescue-dogs.be. Anunțurile arată că belgienii plătesc 215 euro pentru fiecare câine plus 30 de euro pentru zgardă.
Suma de 215 euro plătită de belgieni pentru fiecare câine comunitar se împarte astfel: 90 de euro este transportul pentru fiecare câine, iar diferența de 115-125 de euro ajunge la Rodica Miron, drept donații pentru activitatea ei. La 15-20 de câini exportați lunar, profitul garantat este de 2.000 de euro.

Padocul ilegal din Moara de Vânt i-a înnebunit pe locuitorii din zonă

Padocul dă câini „fără număr, fără număr...”

Pentru a testa atitudinea angajaților Padocului Municipal de la Tomești, REPORTER DE IAȘI a apelat numărul de fix al instituției. Pretextul a fost o persoană fizică oarecare, din județul Iași, care dorește să adopte 20-25 de câini odată, pentru un export către o fundație din Elveția.
Răspunsul de la padoc nu a întârziat. „Când ajungeți în Iași vă așteptăm la noi. Îi puteți lua fără probleme”, au precizat angajații Padocului Tomești.
Prin comparație, padocul din Târgu Mureș  are o relație directă cu o fundație din Germania. Nu primește direct bani pentru câinii comunitari exportați acolo, în schimb primește mâncare, medicamente, vaccinuri și materiale pentru operațiile de sterilizare.

Article image
Padocul din Târgu Mureș exportă sute de câini anul prin relația directă cu două fundații din Germania. Nemții dau la schimb hrană pentru câini și vaccinuri. La Iași nu se poate, e corupție. Rodica Miron, „Cruella” din Moara de Vânt, avea acces nelimitat la Padocul Tomești. Împreună cu fundațiile din Belgia cerea bani cetățenilor din această țară pentru sterilizarea câinilor comunitari din România. Aceștia urmau să fie dați...
Autor Iulian Mofteescu Anchete 03 Iulie 2019

Article image
Alți 24 de câini erau prin curte. Imaginea cuștilor din imobil a fost de coșmar. Exportul clandestin de maidanezi a durat ani de zile, sub coordonarea șefei Padocului Tomești.
Autor Iulian Mofteescu Reportaje 29 Iunie 2019

Article image
* Vecinii spun că în curtea unei case din zonă sunt între 100 și 170 de câini în permanență * Câinii ar fi,de fapt, marfă pentru export, adusă inclusiv de mașinile hingherilor de la Salubris * Câinii sunt duși în țări din UE, cu o frecvență de un transport pe lună * Povestea are și o latură horror: animalele ar fi îngropate în curtea casei, care a devenit în timp un osuar de câini * Proprietara casei, Rodica Miron, este...
Autor cristi tanasa Anchete 19 Iunie 2019


Citeste si...
Nota
(1 Vote)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Aprilie 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30