fbpx
 

Items filtered by date: Vineri, 22 Februarie 2019

Proba scrisă pentru posturile de director din școlile unde mandatele expiraseră a avut loc pe 14 februarie 2019. Această probă a avut 40 de întrebări de tip grilă. Cu două săptămâni înainte de test, Ministerul Educației a transmis printr-o adresă, inspectoratelor și apoi candidaților la aceste posturi, o serie de ”modele de itemi”, cu tot cu răspunsuri. Majoritatea acestora s-au regăsit și în varianta dată la examen, potrivit documentelor oficiale publicate pe subiecte.edu.ro.

Publicat in Educatie
Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi au decis „achiesearea la punctele de vedere exprimate de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii cu privire la OUG nr. 7/2019”.

Publicat in Justitie
În cadrul ediției a III-a, studenții din cadrul programului Școala Politică Iași XXI, coordonat de prof. dr. Camelia Gavrilă, au participat la o vizită de studiu în cadrul Instituției Prefectului din județul Iași, având ca scop familiarizarea tinerilor cu obiectivele și responsabilitățile instituției, cu demersurile de coordonare a întregii activități guvernamentale la nivelul județului Iași, dar și  cu  proiectele și activitățile specifice derulate, în calitate de reprezentant al Guvernului în teritoriu.

Publicat in Politica Locala
Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș au decis, vineri, în cadrul Adunării Generale, să suspende activitatea instituției timp de trei zile, asigurând doar participarea la cauzele urgente, transmite corespondentul Mediafax.

Publicat in Justitie

O femeie a murit după ce a mâncat la un restaurant cu o stea Michelin, în oraşul spaniol Valencia, transmite The Independent. Maria Jesus Fernandez Calvo, în vârstă de 46 de ani, ar fi comandat orez şi ciuperci „morchella” la restaurantul RiFF, care acum este închis până când investigaţia va dezvălui cauza morţii femeii. Alte 18 persoane care au mâncat la restaurant, precum şi soţul şi fiul de 12 ani al acesteia s-au îmbolnăvit.


Publicat in Panorama
Un cățel a fost surprins în timp ce trăiește la intensitate maximă o scenă din celebra animație The Lion King. În vârstă de doar patru luni, patrupedul Luna a început să suspine și să plângă atunci când Simba s-a pus lângă tatăl său, Mufasa, trecut în neființă.

Publicat in Panorama
Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, vineri, că guvernarea PSD a eşuat, nu guvernează pentru români, ci pentru Dragnea, iar bugetul pe 2019 este „bugetul ruşinii naţionale”, care nu doar că pune în pericol economia naţională, dar are aspecte clare de neconstituţionalitate.

Publicat in Presedintie
Caz tulburător în județul Botoșani. Un copil de 12 ani a ajuns la spital subnutrit și deshidratat. Medicii susțin că acesta cântărește doar șase kilograme și are multiple malformații. Copilul, preluat de Secția de Pediatrie a Spitalului Județean Botoșani, este din comuna Manoleasa și, la vârsta lui, are o greutate de cel puțin patru ori mai mică decât ar fi normal.

Publicat in Moldova
O femeie de 48 de ani a ajuns pe patul de spital după ce a fost lovită în această dimineață de un tramvai. Accidentul s-a petrecut pe bulevardul Nicolae Iorga. Femeia a suferit un traumatism cranio-cerebral sever, fracturi costale și o contuzie hepatică, fiind internată la chirurgie.

Publicat in Sanatate
Un tânăr din satul Slobozia Nouă, comuna Stănișești din Bacău, este cercetat pentru tentativă de omor, după ce şi-a călcat amanta cu maşina pentru că femeia ar fi atacat-o pe soţia lui. Telenovela amoroasă de la Slobozia Nouă (Bacău) a început în urmă cu câteva luni, atunci când tânărul în vârstă de 36 de ani a cunoscut-o pe tânăra de 32 de ani cu care a început o relaţie, chiar dacă era căsătorit. Între timp, cei doi s-au certat şi s-au despărţit, iar în urmă cu două zile, fost amantă şi soţia s-au întâlnit pe stradă şi au început să se înjure şi să se lovească reciproc, scrie Observatortv.ro

Publicat in Moldova
Pagina 1 din 2