fbpx
 
15 medici și asistente, condamnaţi după ce au eliberat 1.000 de adeverinţe false şoferilor şi posesorilor de arme

15 medici și asistente, condamnaţi după ce au eliberat 1.000 de adeverinţe false şoferilor şi posesorilor de arme


Judecătorii Tribunalului Vaslui au pronunţat joi, 14 ianuarie, sentinţa într-un dosar în care mai multe cadre medicale din judeţele Vaslui şi Bacău, alături de patroana clinicii la care lucrau şi un administrator de şcoală de şoferi, au fost judecaţi pentru fals, respectiv constituire de grup infracţional organizat.

Cadrele medicale care îşi desfăşurau activitatea la clinica privată New Central Med Bacău (punctele de lucru din Bacău şi Vaslui), au fost acuzate că au emis peste 1.000 de adeverinţe medicale în fals, respectiv fişe medicale pentru şoferi şi certificate medicale pentru atestarea stării de sănătate pentru deţinătorii de permis port arma. 

Cu excepţia unui singur medic, pentru care instanţa a dispus achitarea, toţi ceilalţi inculpaţi au fost găsiţi vinovaţi şi condamnaţi. Cea mai aspră pedeapsă a fost aplicată patroanei clinicii, Elena Niţescu (fostă Duţă Niţescu), care, fiind condamnată şi în alte dosare penale, s-a ales cu o condamnare record:  3 ani închisoare pentru  instigare la fals material în înscrisuri oficiale în formă continuată, 60.000 lei amendă (200 zile amendă) pentru instigare la folosire a instrumentelor false în formă continuată, 3 ani închisoare pentru constituire a unui grup infracţional organizat. Cum anul trecut aceasta a fost condamnată definitiv la o pedeapsă de 5 ani pentru trafic de influenţă, în urma contopirii a rezultat o pedeapsă de 8 ani şi 4 luni închisoare, informează „Adevărul”.

Magistraţii Tribunalului Vaslui au dispus desfiinţarea totală a 1.004 fişe medicale emise în fals de către cadrele medicale: 943 fişe de consultatii medicale (B) pentru conducătorii de autovehicule în original, 10 fişe de consultaţii medicale(B) pentru conducatorii de autovehicule în copie şi 51 certificate medicale pentru atestarea stării de sănătate pentru deţinătorii de permis port armă.

Singurul medic găsit nevinovat în această anchetă a fost psihiatrul Camern Covrig din Bacău. Instanţa a dispus achitarea acesteia pentru că fapta pentru care a fost trimisă în judecată nu a existat. 

Sentinţa Tribunalului Vaslui nu este definitivă.

 

Sursa: Adevărul


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Mai 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31