fbpx
 
TAG24 TAG24

Violențe fără precedent în Ecuador. Al doilea politician asasinat în mai puțin de o săptămână


Un lider local de partid a fost ucis în Ecuador, al doilea politician asasinat în mai puțin de o săptămână, relatează BBC.

Pedro Briones, membru al partidului de stânga Revoluția Cetățenească – al fostului președinte Rafael Correa – și lider local în provincia Esmeraldas, la granița cu Columbia, a fost împușcat mortal, luni, lângă locuința sa de bărbați necunoscuți pe motocicletă.

Moartea sa a fost confirmată de Luisa González, favorită în alegerile prezidențiale de duminică și membră a aceluiași partid. Aceasta spune că Ecuadorul trece prin „cea mai sângeroasă perioadă”.

Fostul președinte Rafael Correa, care a fondat Partidul Revoluției Cetățenești, a scris pe rețelele sociale: „Au ucis un alt coleg din Esmeraldas”

Uciderea politicianului Pedro Briones are loc la doar cinci zile de la asasinarea candidatului la preşedinţie Fernando Villavicencio.

Într-un mesaj adresat naţiunii după o lungă reuniune a comitetului de securitate a statului, Lasso a anunţat că alegerile generale extraordinare vor avea loc pe 20 august, aşa cum era prevăzut, dar cu o desfăşurare de personal militar pe întreg teritoriul naţional ca parte a stării de urgenţă.

Ca urmare a crizei de securitate prin care trece Ecuadorul din cauza creşterii infracţionalităţii şi a violenţei crimei organizate, şeful statului decretase deja, de la sfârşitul lunii iulie, starea de urgenţă, tot pentru 60 de zile, în provinciile Manabi şi Los Rios, precum şi în municipiul Duran, în zona metropolitană Guayaquil.

Declararea stării de urgenţă, care, pe lângă desfăşurarea armatei pe străzi pentru a sprijini activitatea poliţiei, implică suspendarea unor drepturi fundamentale precum libertatea de întrunire şi inviolabilitatea domiciliului, a fost o măsură recurentă a preşedintelui ecuadorian pentru a atenua vârfurile de criminalitate.

 

Sursa: Știrile PRO TV


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: