fbpx
 
HLN HLN

Cum a reușit o tânără de 25 de ani să apere un kibbutz din Israel. Au fost uciși 25 de teroriști


Inbal Lieberman, o tânără în vârstă de 25 de ani, este o eroină pentru că a salvat kibbutzul Nir Am de invazia Hamas. Ea a condus un grup de rezidenți și au ucis 25 de teroriști.

Tânăra care este responsabilă cu securitatea în Nir Am din decembrie 2022 auzit exploziile care au izbucnit sâmbătă dimineață, când Hamas a lansat atacul fără precedent asupra Israelului, scrie Daily Mail.

Ea și-a dat seama rapid că sunetele erau diferite de cele pe care le auzea în timpul atacurilor obișnuite cu rachete asupra kibbutz-ului și s-a grăbit să deschidă arsenalul și să distribuie arme celor 12 membri ai echipei de securitate.

Inbal Lieberman și-a plasat echipa în poziții strategice în întreaga așezare, a pregătit ambuscade și a întors situația împotriva forțelor care se apropiau. Ea însăși a ucis cinci teroriști, în timp ce ceilalți au luat viața altor 20 de persoane în decurs de patru ore.

Nir Am a fost transformat într-o fortăreață impenetrabilă, în timp ce kibbutz-uri din apropiere au suferit pierderi mai mari.

„Când totul se va sfârși, această femeie va primi Premiul Israel. Povestea eroismului ei va rămâne în istoria israeliană pentru generații întregi”, a transmis o publicație locală.

Nir Am este printre puținele comunități în care teroriștii Hamas au încercat să intre, dar au fost respinși.

În Ein Habsor care se află, de asemenea, în apropiere de Fâșia Gaza, o mână de apărători locali au respins un număr mai mare de teroriști înarmați, a declarat un locuitor, Noam Gotliv, pentru Times of Israel.

 

Sursa: Știrile PRO TV


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: