fbpx
 
Facebook / New Yorker Hotel Facebook / New Yorker Hotel

Cum a reușit un bărbat să stea gratuit la un hotel emblematic din New York timp de cinci ani. Apoi a pretins că este proprietarul clădirii


Timp de cinci ani, un bărbat din New York a reușit să locuiască gratuit într-un hotel emblematic din Manhattan, profitând de o lege locală obscură privind locuințele.

Dar procurorii au declarat, săptămâna aceasta, că Mickey Barreto a mers prea departe atunci când a depus actele prin care pretindea că este proprietarul întregii clădiri a hotelului New Yorker și a încercat să ceară chirie unui alt chiriaș, scrie AP.

Miercuri, acesta a fost arestat și acuzat de întocmirea de acte de proprietate false. Dar Barreto, în vârstă de 48 de ani, spune că a fost surprins când poliția a apărut la apartamentul prietenului său cu arme și scuturi antiglonț. În ceea ce îl privește, ar trebui să fie un caz civil, nu unul penal.

Punerea sub acuzare a lui Barreto pentru fraudă și acuzații de sfidare penală este doar cel mai recent capitol din saga juridică de ani de zile, care a început când el și prietenul său au plătit aproximativ 200 de dolari pentru a închiria una dintre cele peste 1.000 de camere din impunătoarea structură Art Deco construită în 1930.

Barreto spune că abia se mutase din Los Angeles în New York când prietenul său i-a spus despre o portiță care le permite ocupanților de camere individuale din clădiri construite înainte de 1969 să ceară un contract de închiriere pe șase luni. Barreto a pretins că, deoarece plătise pentru o noapte în hotel, era considerat chiriaș.

A cerut un contract de închiriere, iar hotelul l-a dat imediat afară.

Așa că m-am dus la tribunal a doua zi. Judecătorul a refuzat. Am făcut apel la Curtea Supremă (de stat) și am câștigat apelul”, a declarat Barreto, adăugând că, într-un moment crucial al cazului, avocații proprietarilor clădirii nu s-au prezentat, ceea ce i-a permis să câștige prin neprezentare.

Judecătorul a ordonat hotelului să îi dea cheia lui Baretto. Acesta a declarat că a locuit acolo până în iulie 2023 fără să plătească nicio chirie, deoarece proprietarii clădirii nu au vrut niciodată să negocieze un contract de închiriere cu el, dar nu l-au putut da afară.

Barreto a încercat apoi să impute diverse entități ca proprietar al clădirii „inclusiv să ceară chirie de la unul dintre chiriașii hotelului, să înregistreze hotelul pe numele său la Departamentul de Protecție a Mediului din New York pentru plata apei și a canalizării și să ceară băncii hotelului să îi transfere conturile”, a precizat procuratura în comunicat.

Situat la o stradă de Madison Square Garden și de Penn Station, New Yorker nu s-a numărat niciodată printre cele mai glamuroase hoteluri din oraș, dar a fost mult timp printre cele mai mari. Uriașul său panou roșu cu inscripția „New Yorker” face din el un punct de reper adesea fotografiat. Inventatorul Nikola Tesla a locuit la hotel timp de un deceniu.

El a declarat că nu a angajat niciodată un avocat pentru cazurile civile și că întotdeauna s-a reprezentat singur. Miercuri, el și-a asigurat un avocat de apărare penală.

 

Sursa: Știrile PRO TV

 


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Mai 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31