fbpx
 
YouTube / WCCO CBS Minnesota YouTube / WCCO CBS Minnesota

Un român a îngrozit SUA. Procesul său este urmărit de o țară întreagă. Momentul în care a înjunghiat mortal un adolescent (VIDEO)


Soarta lui Nicolae Miu, un inginer român din Wisconsin, care a înjunghiat mortal un tânăr de 17 ani în timp ce se aflau pe un râu, este decisă zilele acestea.

Procurorii și avocații apărării vor să se pună de comun acord dacă a fost vorba de autoapărare în cazul inginerului român, scrie Daily Mail.

Nicolae Miu „este un criminal care nu s-a autoapărat”, a declarat procurorul DA Karl Anderson juraților, miercuri, și a spus că înregistrarea video a uciderii lui Isaac Shuman din iulie 2022 demonstrează acest lucru.

Anderson a demontat și afirmațiile conform cărora Miu, originar din România, s-a simțit speriat când l-a înjunghiat pe Shuman.

Nicolae nu s-a temut, pur și simplu a explodat”, a spus Anderson. Confruntarea a început când Miu a început să caute telefonul unui prieten în timp ce făcea tubing pe râul Apple.

Anderson a adăugat că Miu a început apoi să-i amenințe cu cuțitul și să-i sperie pe Shuman și pe prietenii săi fără a recurge la violență.

Corey Chirafisi, avocatul lui Miu, a insistat că a fost asediat și amenințat de o mulțime și că fapta a fost justificată.

Marți seara, procurorii au adăugat cinci acuzații suplimentare - patru capete de acuzare pentru omucidere intenționată de gradul întâi și unul pentru agresiune fizică ușoară.

Marți, Miu a depus mărturie și a descris cum se temea pentru viața sa după ce tinerii „l-au înconjurat ca niște lupi” în ziua atacului.

Când a fost întrebat despre confruntarea violentă, Miu a spus că nu a mai gândit și că i s-a încețoșat privirea.

El a spus că, înainte de a interacționa cu grupul, s-a „oferit voluntar” să caute telefonul pierdut al unui tânăr în apă înainte de a interacționa cu adolescenții.

În timp ce i se arătau fotografii și videoclipuri din acea zi, Miu a spus că a fost atins de Madison Coen și Ryhley Mattison, două fete din grupul de adolescenți, înainte să scoată cuțitul.

Apoi a spus că, pe măsură ce interacțiunea cu adolescenții continua, frica lui „creștea”.

Erau foarte aproape, erau chiar lângă mine. Puteam să-i simt și să-i aud”, a spus Miu.

Miu a descris cum a ajuns să scoată cuțitul din buzunar, chiar înainte ca Madison să-i pună mâna pe braț.

Motivul pentru care avea cuțitul asupra lui era că i s-a spus să-l aducă pentru a „lega” „tuburile împreună” în timp ce petrecea pe râu cu prietenii.

Eram înconjurat, strigau, mă împinseseră, și părea că nu se retrag”, a spus Miu la tribunal.

Miu a adăugat că a fost lovit în față de unul dintre adolescenți și a fost împins în apă.

În timpul mărturiei sale, el a spus că nu știa câți oameni îl atacau, dar știa că erau „mai mulți decât putea el să facă față” și că a avut „coșmaruri” de atunci.

El a fost acuzat de omucidere intenționată de gradul întâi după ce Shuman a murit și alți patru au fost răniți. A fost acuzat de tentativă de omucidere intenționată de gradul întâi pentru rănile cauzate tinerilor.

Miu s-a declarat nevinovat la acuzații în septembrie 2022 și avocații săi au continuat să argumenteze că bărbatul i-a înjunghiat pe adolescenți într-un act de autoapărare.

El s-a născut în România și a imigrat în SUA când era adolescent.

 

Sursa: Știrile PRO TV

 


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: