fbpx
 

Un tadjik și doi kazahi, prinși cu vize Schengen false la controlul de frontieră


Poliţiştii de frontieră din vama Stânca au descoperit trei cetăţeni străini, pasageri într-un autocar, care aveau asupra lor documente ce conţineau vize falsificate.

„În data de 06 noiembrie 2021, în jurul orelor 18.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Stânca - I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de control pentru trecerea frontierei, o familie formată din trei persoane, una cu cetăţenie Tadjikistan şi două cu cetăţenie Kazahstan, pasagere într-un autocar ce se îndrepta spre Cehia.

Cele trei persoane au prezentat la control paşapoarte ce conţineau vize Schengen, emise de Franţa. Având suspiciuni cu privire la autenticitatea vizelor, polițiștii de frontieră au efectuat verificări suplimentare şi au constatat că acestea nu îndeplinesc condiţiile de formă şi fond ale unor documente autentice, fiind false”, arată reprezentanții ITPF Iași.

Cei în cauză au declarat polițiștilor de frontieră că au achiziţionat cele trei vize în Moscova, contra sumei de 1500 de dolari, cu scopul de a ajunge într-un stat din vestul Europei.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de complicitate la fals material în înscrisuri oficiale, fals material în înscrisuri oficiale şi uz de fals.


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Mai 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31