fbpx
 

Alexe și-a depășit maestrul Fenechiu în imobiliare. Familia șefului CJ ridică 72 de vile la Miroslava. Avere uriașă în 10 ani!


* Cu 10 ani în urmă, Costel Alexe era un simplu aspirant venit de la Adjud la Iași, cu o mică sinecură la Oficiul de Cadastru
* Politica l-a propulsat la un nivel incredibil: proprietăți de milioane de euro obținute într-un timp foarte scurt
* Familia Alexe, prin cumnatul Alexandru Dura, derulează acum un proiect imobiliar cu 72 de case și duplexuri la Miroslava
* Dura are doar 33 de ani, iar la începutul afacerilor abia trecea de 25 de ani
* Costel și cei trei frați dețin ranch-ul de peste 1 milion de euro de la Sculeni, numeroase parcele în Bârnova, o pensiune în construcție și mai multe apartamente

Cumnatul lui Costel Alexe, afaceri de milioane de euro la doar 33 de ani. Alexandru Dura, căsătorit cu Adina (fostă Alexe), are în derulare un proiect imobiliar ce prevede construirea a 72 de case, individuale și duplexuri, în Miroslava.

Adina și Alexandru Dura sunt sora și cumnatul lui Costel Alexe, interfața afacerilor imobiliare ale președintelui Consiliului Județean

Vilele sunt prezentate ca fiind „ultrapremium”. În primă fază, până anul trecut, au fost finalizate 23 de „unități locative”, acum sunt în execuție alte 15 locuințe, faza II.

O vilă unifamilială are un preț mediu de 185.000 euro fără TVA, în timp ce jumătate dintr-un duplex se vinde cu 160.000 euro. Astfel, cotația de piață a caselor pe care Dura le ridică în această fază a doua a investiției, cartier botezat Roca Villas, se cifrează la 3,8 milioane de euro fără TVA.

Agenția care vinde vilele de la Miroslava le laudă entuziasmant

21 de case vor fi construite în 2022
Vilele în construcție sunt amplasate la intersecția străzilor Viilor și General Emanoil Dascălu din Miroslava. „Beneficiază de un amplasament cheie, la doar 5 minute de benzinăria OMV Nicolina și la doar 10 minute de Palas Mall”, se arată în prezentare.

Acum se lucrează la 15 unități locative, aflate în diferite stadii, dar etapa a II-a va cuprinde, în final, 21 de locuințe în case individuale și duplexuri.

Amenajările au demarat în vară, la 1 noiembrie au fost lansate vânzările, iar în primăvara anului viitor vor fi gata primele, pentru ca toate cele 21 locuințe să fie finalizate până în decembrie 2022.

Cartierul de vile al familiei Alexe

Agentul de vânzări: „Vă spun, e ceva de lux!”
În prima fază a acestui proiect, Dura a făcut 23 de locuințe, vândute integral până în 2020. A treia fază, care va începe la anul, prevede construirea a 16 vile individuale și a șase duplexuri. Totodată, dezvoltatorul a anunțat amenajarea unui loc de joacă pentru copii. În total, în final vor fi 19 duplexuri (deci 38 de locuințe) și 34 de vile individuale.

„Vă spun, e ceva de lux. Nu veți găsi o asemenea calitate nicăieri pe raza metropolitană a Iașului. Nu facem rabat de la calitate. Însă prețurile acestea le mai ținem doar până la sfârșitul anului. Apoi, cel mai probabil vor crește”, a spus un reprezentant de vânzări jurnalistului REPORTER DE IAȘI care s-a recomandat ca potențial client. Mici variații de preț sunt în funcție de poziționarea casei în ansamblu și de nivelul finisajelor.

Terenul din Miroslava valora câteva sute de mii de euro

Proiectul aparține unui „consorțiu de firme”
Oferta către clienți a fost adaptată pe măsură ce au fost anunțate și proiectele mari din preajmă. Spre exemplu, în mapa de prezentare a Roca Villas s-a menționat faptul că în Miroslava, „la doar 5 minute distanță”, va fi amenajat Family Market, micul mall pe care compania Iulius îl dezvoltă în comună.

Totodată, și construcția în Miroslava a Spitalului Regional de Boli Cardiovasculare, miza electorală a cumnatului Costel Alexe, aflat în fruntea Consiliului Județean Iași, este prezentată tot ca un argument pentru a cumpăra o casă în Roca Villas.

Despre identitatea dezvoltatorului, omul de la vânzări a fost eliptic: „Vă spun când ne întâlnim, oricum nu este niciun secret că-i va apărea numele în contract. Este un consorțiu de firme”.

Costel Alexe, președintele CJ, deține 50% din firma Gervic, cu afaceri imobiliare în Bârnova, administrator fiind pus cumnatul Alexandru Dura

Dura are doar 33 de ani
În acte, investiția de la Miroslava aparține lui Alexandru Dura și asociatului său Virgil Laurențiu Istrate. Astfel, în ultimii ani, Alexandru Dura a derulat afaceri imobiliare prin mai multe firme:
1) Alliance Development Grup (la care Dura a avut 44%) – dizolvată în iulie 2021
2) Roca Home Concept (Dura 20%, Istrate 80%)
3) Luxury RC (Dura 50%, Istrate 50%)
4) Acord Residence (Alexandru Dura, Virgil Laurențiu Istrate și Lucian Tudorachi, fiecare cu câte 33,3%) – agenție imobiliară
5) ACD Grup (Alexandru Dura, Virgil Laurențiu Istrate și Lucian Tudorachi, fiecare cu câte 33,3%)

Cartierul este amplasat în stânga Șoselei Iași-Voinești

Separat, Virgil Laurențiu Istrate și soția sa dețin firma Autozoom Development Grup. În ultimele luni, Primăria Miroslava a eliberat autorizații de construire pentru case pe firmele Luxury RC și Autozoom Development Grup. Contactat telefonic pentru a explica proiectul, dar și de unde a avut finanțările necesare, Alexandru Dura, după ce a aflat că a fost sunat de REPORTER DE IAȘI, a închis telefonul fără nicio vorbă.
Tot în Miroslava, în 2019-2020, Dura și Istrate au ridicat mai multe blocuri de locuințe, toate apartamentele fiind deja vândute.

Familia Alexe depășește nivelul investițiilor pe care și-l permitea Relu Fenechiu, în urmă cu un deceniu, când era liderul PNL Iași

Costel și cumnatul sunt legați prin firma Gervic
Tânărul Alexandru Dura este extrem de apropiat de liberalul Costel Alexe, președintele Consiliului Județean Iași. În afara faptului că Dura este căsătorit cu Adina (fostă Alexe, sora politicianului PNL), de Costel Alexe îl leagă și interese de business.

Spre exemplu, anul trecut, Dura a fost unul dintre cei care l-au împrumutat pe Alexe cu bani pentru campania electorală. Tot anul trecut, Costel Alexe a preluat 50% din părțile sociale ale firmei Gervic, cea care deține la Bârnova 7.700 mp de livadă, intravilan, și 5.000 mp de pădure, proprietăți cu o valoare de piață estimată la peste 250.000 de euro.

La scurt timp de la preluarea firmei de către Alexe, în funcția de administrator la Gervic a fost numit cumnatul său, Alexandru Dura. Ca un element suplimentar, unul dintre asociații de la Gervic era Leonora Istrate, o coincidență teribilă a numelui de familie cu cel al partenerului lui Dura din afacerile imobiliare de la Miroslava.

Imagine din 2012, când PNL și PSD au candidat pe liste comune sub numele USL: Costel Alexe (al treilea din stânga) îl acompania pe Relu Fenechiu la lansarea alianței la Iași. După 9 ani, avem USL 2, iar Alexe e cu câteva milioane de euro mai bogat

Investițiile familiei Alexe sunt de milioane de euro

În ultimii ani, familia lui Costel Alexe (el personal, frații, sora, cumnatul și mama) au dezvoltat un adevărat imperiu imobiliar în Iași și în comunele limitrofe:
- ranch la Sculeni: 3,8 hectare de teren și 1.700 mp suprafață construită la sol (conac, grajd, saivan și fânar) a fost cumpărat în 2015 de Corporex, cu unic asociat Raluca Alexe, soția liberalului. Proprietatea a trecut prin modernizări consistente, construcțiile existente au fost refăcute, altele noi au fost realizate de la zero. Agrement, spații de cazare, loc pentru evenimente mari de familie (nunți, botezuri) par a fi destinațiile locului
- 4 parcele de teren la Rediu, Bârnova și Aroneanu are Costel Alexe împreună cu soția, Raluca (de care, formal, ar fi divorțat)
- alte două parcele la Bârnova, livadă și pădure, sunt ale lui Costel Alexe prin firma Gervic
- Costel Alexe și Raluca dețin și 3 apartamente în Iași
- Florin Alexe (frate) – vilă în Aroneanu
- Mihai Alexe (frate) – vilă în Aroneanu
- Adina Dura (soră) – vilă în Aroneanu
- Maria Alexe (mamă) – vilă în Aroneanu

 

Article image
* Adevăratul concesionar al terenului, Sorinel Isarie, apare fictiv că a construit casa, deși aceasta a fost ridicată de familia Alexe * Fără acest artificiu ilegal, pe baza unei procuri notariale, Maria Alexe nu putea intra în posesia terenului, pentru că acesta era al Primăriei Aroneanu și trebuia scos la licitație * Adevăratul concesionar voia să renunțe la teren, dar pe fir a intrat familia președintelui Consiliului Jud...
Autor Cezar Moraru Slideshow HOMEPAGE 29 Noiembrie 2021


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Mai 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31