fbpx
 
A început procesul în care Donald Trump este acuzat că ar fi violat o jurnalistă în anii ’90

A început procesul în care Donald Trump este acuzat că ar fi violat o jurnalistă în anii ’90


Donald Trump va fi judecat, marți, în procesul în care este acuzat că ar fi violat o jurnalistă, pe E. Jean Carroll, într-un vestiar al unui magazin, la mijlocul anilor 1990.  

Procesul a debutat, marți, cu selecția juriului, la tribunalul federal din Manhattan, unde fosta jurnalistă a revistei Elle îl acuză, de asemenea, pe Trump de defăimare, scrie Reuters.

Trump, în vârstă de 76 de ani, a negat că a violat-o pe Carroll, în vârstă de 79 de ani. Într-o postare pe platforma sa Truth Social, din octombrie 2022, Trump califică acuzația drept „escrocherie”, care urma să o ajute pe Caroll să-și promoveze cartea de memorii. El a mai spus că fosta jurnalistă nu este „genul lui”.

Trump nu este obligat să participe la proces, iar avocații săi au declarat că este posibil să nu se prezinte, invocând probabilitatea unor probleme de securitate și întârzieri în trafic.

Avocații lui Carroll au declarat că nu intenționează să îl cheme pe Trump ca martor. Dacă Trump ar depune mărturie, el s-ar confrunta, cel mai probabil, cu un interogatoriu agresiv.

Trump a atacat-o în mod repetat pe Carroll de când aceasta l-a acuzat pentru prima dată în mod public de viol, în 2019. El a susținut că ea este bolnavă mintal.

Judecătorul districtual american Lewis Kaplan, care supraveghează cazul, a decis să păstreze jurații anonimi, pentru a-i proteja de o potențială hărțuire din partea susținătorilor lui Trump.

Procesul ar putea dura între una și două săptămâni.

Trump, favorit al republicanilor pentru alegerile prezidențiale din 2024, se confruntă cu o serie de procese și anchete.

Printre acestea se numără acuzațiile penale ale procurorului districtual din Manhattan, Alvin Bragg, în legătură cu suma de bani pe care i-a oferit-o unei vedete porno, pentru a-i cumpăra tăcerea.

Trump a pledat nevinovat la aceste acuzații pe 4 aprilie la un tribunal din statul New York, la trei minute de mers pe jos de procesul de marți.

Fostul președinte se confruntă, de asemenea, cu acuzații civile de fraudă formulate de procurorul general al New York-ului, Letitia James, cu privire la compania care îi poartă numele.

Trump se confruntă, de asemenea, și cu anchete penale privind ingerința în cursa prezidențială din Georgia din 2020 și cu documente guvernamentale clasificate recuperate la reședința sa de la Mar-a-Lago, plus anchete privind rolul său în atacul din 6 ianuarie 2021 asupra Capitoliului.

În toate aceste cazuri, Trump a pledat nevinovat.

 

Sursa: Știrile PRO TV

 


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Mai 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31