fbpx
 
Ce este HIDROXICLOROCHINA, medicamentul cu care se tratează simptomele coronavirozei. Antibiotice Iași va produce în curând acest medicament

Ce este HIDROXICLOROCHINA, medicamentul cu care se tratează simptomele coronavirozei. Antibiotice Iași va produce în curând acest medicament


Medicamentul – destinat tratării malariei – e folosit în acest moment împotriva coronavirusului, după ce s-a constatat că funcționează pe un număr mai mare de pacienți, dar nu este o cură propriu-zisă pentru COVID, pentru care încă nu există un tratament stabilit științific.

Hidroxiclorochina – inclusă în protocolul standard, este un medicament important în actuala luptă cu noul coronavirus, dar nu ar fi realist să ne așteptam să o găsim în farmacii pentru același tratatment.

Și nici în spitale nu face minuni.

E un medicament aprobat pentru tratamentul malariei, lupus-ului și artritei reumatoide.

În tratarea COVID-19, niciun test științific nu a descoperit deocamdată o terapie clară, însă experiența Chinei și a celorlalte state arată că acest medicament dă rezultate în tratarea unui număr mai mare de pacienți.

În prezent, compania elvețiană Novartis conduce un studiu clinic pentru a stabili dacă hidroxiclorochina chiar ajută în lupta cu noul coronavirus.

Cu toate acestea, medicamentul este destinat doar anumitor cazuri și are riscuri mari.

Mai departe de multele reacții adverse, în lumea medicală există temeri legate de efecte secundare asupra bolnavilor – precum probleme cardiace sau pierderea vederii.

La nivel modial, mai multe companii farmaceutice, printre care Roche sau Gilead Sciences, testează medicamente mai vechi, folosite pentru alte boli, ca să vadă dacă ele pot combate eficient Covid-19.

De exemplu, Gilead face un studiu clinic pentru medicamentul său împotriva Ebola, Remdesivir.

Va fi produs la Antibiotice Iași

Directorul General al Antibiotice Iaşi, Ioan Nani, anunţă că hidroxiclorochina, medicament care se foloseşte în România în tratamentul pacienţilor cu Covid-19, va fi produs în curând în fabrică. Substanţa activă vine de la o firmă parteneră din Germania care o aduce la rându-i dintr-o sursă proprie.

„Substanţa activă soseşte din Elveţia. După ce vine vom produce 3,5 milioane de comprimate pe care le vom avea într-un stoc de sigurană la noi în fabrică. Am discutat la Agenţia  Medicamentului şi ne vom autoriza pe îndelete, o să facem şi studii clinice pe centrul nostru de studii, adică studiu de bioechivalenţă, şi vom avea produsul înregistrat cu APP în România şi în comunitatea europeană”, afirmă Ioan Nani, directorul Antibiotice Iași.

 

Sursa: Europa FM


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Mai 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31