fbpx
 
Ce scrie presa din Olanda despre cazul românului care a fost refuzat de un hotel din Tilburg

Ce scrie presa din Olanda despre cazul românului care a fost refuzat de un hotel din Tilburg


Presa din Țările de Jos a relatat cazul românului Alexandru Hegyi căruia i-a fost refuzată cazarea la un hotel din Tilburg, care i-a spus că nu primește cetățeni români, deși solicitarea de rezervare i-a fost inițial aprobată.

„O pensiune refuză oaspeții din România, intervine site-ul de rezervări”, titrează Omroep Brabant care prezintă cazul lui Alexandru Hegyi. „Cercetările arată că aceasta este o politică standard a proprietarului”, iar municipalitatea neagă o înțelegere cu hotelierul, mai scrie sursa citată, care precizează și că platforma Booking.com a eliminat pensiunea de pe site.

Articolul din Omroep Brabant a fost preluat de mai multe site-uri din Țările de Jos.

„Tilburg B&B anulează rezervarea unui bărbat susținând că nu acceptă români”, titrează și NL Times, care prezintă povestea postată de Hegyi pe Instagram. NL Times a amintit de un caz din 2021 când o companie de imobiliare din Medemblik a precizat că orașul că orașului „nu îi plac străinii” și are are o „politică anti-migranți”.

„Unui student i-a fost anulată rezervarea la un B&B din cauza politicii "fără români"”, scrie și DutchNews.nl. Publicația scrie că proprietarul hotelului a declarat că nu a avut de ales și a fost obligat să îl refuze pe Alexandru Hegyi. Hotelul are o înțelegere cu consiliul local din Tilburg, după ce în trecut a fost amendat cu 25.000 de euro pentru că a permis unor români să îi folosească camerele pentru prostituție, a mai spus proprietarul.

NOS.nl titrează: „O pensiune din Tilburg refuză oaspeții români din cauza originii”. NOS prezintă și punctul de vedere al autorităților: „Municipiul Tilburg spune că nu i s-a sfătuit absolut să refuze românii”. De asemenea, publicația olandeză mai scrie că agenția antidiscriminare din Tilburg, RADAR, nu a auzit până acum că o municipalitate ar sfătui să excludă un anumit grup de populație și că investighează cazul.

Alexandru Hegyi avea o rezervare făcută prin intermediul unei platforme și trebuia să se cazeze în 28 martie, la un hotel din Tilburg, în Țările de Jos. Dar, chiar în ziua în care trebuia să ajungă acolo, a primit un mesaj de la reprezentanții unității de cazare, care l-au anunțat că trebuie să anuleze rezervarea.

„Din păcate, avem o înțelegere cu municipalitatea Tilburg, hotelul nostru nu mai primește români", scrie în mesajul postat de bărbat pe pagina sa de Facebook. De asemenea, reprezentanții unității de cazare spun că încă au de plătit o amendă în valoare de 25.000 de euro primăriei după ce în apartament ar fi stat români implicați în activități ilegale.

Dar, într-un răspuns al primăriei Tilburg, solicitat de Știrile PRO TV, municipalitatea neagă acestă afirmație și transmite că hotelul este responsabil de decizia luată.

„Această afirmație a hotelului B&B nu este adevărată. Dorim să subliniem că a fost o decizie exclusivă a hotelului și noi nu suntem de acord cu acest lucru. Nu este în niciun caz politica primăriei din Tilburg. În trecut a existat prostituție ilegală în hotelul B&B. Primăria a impus o penalizare pentru aceasta: asta înseamnă că hotelul trebuie să plătească 5.000 de euro în cazul unei încălcări repetate. Cu toate acestea, decizia hotelului B&B-ului de a-l exclude pe domnul Hegyi pe motivul naționalității sale este decizia hotelului. Nu a noastră", este răspunsul Primăriei Tilburg.

După mai multe sesizări, platforma a decis să elimine hotelul din lista sa de unități turistice, iar autoritățile olandeze anchetează cazul. Pe fir a intrat și Ministerul nostru de Externe.

 

Sursa: Știrile PRO TV

 


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Mai 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31