fbpx
 
Channel Nine Channel Nine

Un autobuz şcolar cu 45 de copii la bord s-a răsturnat după ce a fost lovit de un camion, în Australia. 18 copii au ajuns la spital


Un autobuz şcolar cu 45 de copii la bord s-a răsturnat după ce a fost lovit de un camion, în Melbourne, Australia. În urma impactului, 18 copii au ajuns la spital, iar șapte dintre aceștia se află în stare gravă.

Autobuzul, care transporta 45 de copii de la şcoala primară din Exford, efectua un viraj la dreapta din Exford Road pe Murphys Road când camionul a intrat în el, provocând răsturnarea acestuia, transmite The Guardian, citat de news.ro.

Se pare că şoferul autobuzului a văzut camionul apropiindu-se de el din spate şi a încercat să accelereze pentru a ieşi din calea acestuia, a declarat unitatea de investigare a coliziunilor majore, sergentul principal Paul Lineham.

„Este posibil ca acest lucru să fi diminuat impactul real al camionului în sine", a declarat Lineham pentru 3AW.

Copiii au fost prinşi în interiorul autobuzului înainte ca martorii şi lucrătorii de urgenţă să-i scoată. Miercuri, poliţia a declarat că 18 dintre ei au fost duşi la spital, precum şi şoferul autobuzului, în vârstă de 52 de ani, care a suferit răni ușoare. Primul copil a fost operat marţi, la ora 16.30, la mai puţin de o oră după accident. Momentan, nu se ştie încă dacă toţi copiii purtau centuri de siguranţă.

„Nu există nimic din ceea ce am analizat până acum care să ne îndrepte spre un factor extern în legătură cu acest accident", a mai spus sergentul principal Paul Lineham.

Directorul general al Royal Children's hospital (RCH), Bernadette McDonald, declarase anterior că nouă copii, cu vârste cuprinse între cinci şi 11 ani, au fost internaţi la spital şi că mai mulţi au avut nevoie de intervenţii chirurgicale ample, inclusiv unul care a suferit o amputaţie completă a braţului.

Doi copii au fost externaţi marți seară, dar şapte au rămas în spital în stare gravă. Unul dintre ei se află la terapie intensivă, însă se aşteaptă ca starea lui să se îmbunătățească miercuri. Mai mulţi copii vor fi supuşi unor intervenţii chirurgicale în zilele următoare.

Cercetările în acest caz continuă.

 

Sursa: Știrile PRO TV

 


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Mai 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31