fbpx
 
Colaj foto: News.ro Colaj foto: News.ro

Şofer din Suceava, oprit de poliţişti cu dispozitivul special cu ţepi. Bărbatul nu a spus de ce nu a oprit la semnal


Un şofer care conducea cu viteză un autoturism cu motor puternic pe drumul naţional 2E, în judeţul Suceava, a fost oprit cu ajutorul dispozitivului tip spike de către poliţişti, în condiţiile în care nu a oprit la semnalul regulamentar al unui echipaj al Poliţiei şi a mărit viteza în timp ce echipajul îl urmărea. Scos cu forţa din maşină şi încătuşat, şoferul nu a spus care este motivul pentru care nu a tras pe dreapta atunci când i s-a solicitat. El a primit amenzi în valoare totală de 6000 de lei, iar permisul i-a fost suspendat pentru 210 zile.

Evenimentele au avut loc în seara zilei de 5 decembrie, la ora 23:15, pe drumul naţional 2E, unde un echipaj de la Secţia Rurală de Poliţie 3 Marginea a dat semnal de oprire unui şofer care conducea cu vitează mare un autoturism.

„Întrucât conducătorul auto nu s-a conformat s-a procedat la iniţierea urmăririi vehiculului cu utilizarea semnalelor acustice şi luminoase. În paralel, poliţiştii echipajului aflat în urmărire au solicitat prin staţie sprijinul unui alt echipaj aflat în serviciu din cadrul Secţiei de Poliţie Rurale 4 Gălăneşti. Poliţiştii aflaţi în urmărire au somat prin sistemul acustic şoferul să oprească, însă acesta a refuzat, sporind în mod constant viteza de deplasare şi încercând să beneficieze de avantajul tehnic al motorizării vehiculului condus. Poliţiştii au evaluat în mod obiectiv situaţia şi nu au utilizat armamentul din dotare, întrucât din cauza vizibilităţii reduse nu se putea stabili o eventuală prezenţă în habitaclu şi a unor alte persoane, eventual posibili minori. De asemenea, viteza excesivă cu care rula şoferul urmărit putea genera un risc rutier sporit atât pentru şofer cât şi pentru alţi participanţi la trafic”, informează, duminică, reprezentanţii Poliţiei judeţene Suceava, potrivit News.ro

Potrivit acestora, în condiţiile în care şoferul nu a putut fi oprit, echipajul din cadrul Secţiei de Poliţie Gălăneşti, a montat dispozitivul baraj extensibil cu ţepi tip ,,SPIKE” aflat în dotare, pe raza comunei Vicovu de Jos, unde şoferul fugar a fost oprit. El a fost scos din vehicul, imobilizat şi încătuşat. 

„S-a stabilit că în vehicul se afla doar şoferul, respectiv un bărbat de 23 de ani domiciliat în comuna Straja, jud. Suceava. Acesta nu a putut preciza în mod concret de ce nu a oprit la semnal poliţiştilor”; precizează poliţiştii.

Aceştia l-au sancţionat pe tânăr cu o amenzi în valoare de aproximativ 6.000 lei, iar pentru abaterile rutiere s-a dispus suspendarea dreptului de a conduce vehicule pe drumurile publice pentru 210 zile.

 

Sursa: News.ro

 


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Aprilie 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30