fbpx
 
S-a dublat numărul copiilor abuzați sexual. Cum a scăpat cel mai bătrân pedofil: bucureștean de 78 ani, și-a violat nepoatele

S-a dublat numărul copiilor abuzați sexual. Cum a scăpat cel mai bătrân pedofil: bucureștean de 78 ani, și-a violat nepoatele


Numărul copiilor care cad victime ale agresorilor sexuali s-a dublat. Este semnalul de alarmă tras de procurorii din București care instrumentează astfel de cazuri. Doar anul trecut au numărat 467 de dosare, cu peste 500 de victime.  

Revoltător este și faptul că majoritatea agresorilor sunt chiar rude ale minorilor. Potrivit procurorilor, doar în sectoarele 1 și 6 din București au fost sesizate anul trecut peste 160 de cazuri de copii agresați sexual.

Cele mai multe victime au fost descoperite de rude, profesori sau medici, iar de cele mai multe ori agresorul a fost un bărbat din familie, relatează Știrile PRO TV.

Procurorii au observat că victimele, majoritatea fete, au avut mai mult curaj să povestească prin ce au trecut după ce procedura s-a schimbat.

A fost amenajată o cameră specială de audiere și adoptată o tehnică de interviu care au rolul să nu pună copiii în situația de a retrăi traumele. Așa au ieșit la iveală abuzuri comise și acum 8 ani.

Marian Trușcă, procuror Parchetul de pe lângă Tribunalul București: "O fetiță de 16 ani a sesizat un abuz sexual, nici măcar direct, ci prin consilierul DGASPC, ea fiind în plasament. A reclamat niște fapte comise când ea avea 8 ani. A spus la un moment dat "Nici măcar eu nu mai știu dacă e adevărat ce mi s-a întâmplat". Șansa a făcut să gasim la percheziție, după 8- 10 ani, imagini filmate și asta a consolidat cazul".

Adrian Țârlea, prim procuror PTB: "Și nu a fost un abuz punctual, ci au durat câțiva ani. E o perioadă întreagă în care... Agresorul era un unchi, în grija căruia mai era copila din când în când".

Printre cazurile cercetate de procurori au fost și situații în care agresorii erau la rândul lor copii care trăiau în centre de plasament. La polul opus, cel mai în vârstă agresor sexual descoperit în Capitală avea 78 de ani. Și-a bătut joc de nepoatele lui și a murit înainte ca judecătorii să-l condamne.

Adrian Țârlea, prim procuror PTB: "Având în vedere pedepsele mărite prevăzute de lege pentru aceste infracțiuni s-au obținut condamnări de peste 20 de ani. Chiar și pedeapsa maximă de 30 de ani. Am avut acum câțiva ani 30 de ani de închisoare pentru abuzuri comise asupra a 8 copii, nu a rămas definitivă. Ele cumulate săreau de 30 de ani, dar s-a aplicat maximul".

Procurorii din București spun că primesc în medie două plângeri pe zi legate de agresiuni sexuale. La nivel național, există și un registru în care sunt trecuți toți cei găsiți vinovați.

Potrivit Poliției Române, aproximativ 65.000 de condamnați nu mai au voie să se mai apropie de copii sau de alte persoane care nu se pot apăra singure.

 

Sursa: Știrile PRO TV

 


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: