fbpx
 
O sursă din închisoarea „Lupul Polar” a dezvăluit cum a murit Aleksei Navanîi. Ucis cu o tehnică KGB, după ce a înghețat

O sursă din închisoarea „Lupul Polar” a dezvăluit cum a murit Aleksei Navanîi. Ucis cu o tehnică KGB, după ce a înghețat


Liderul opoziției ruse, Alexei Navalnîi, este foarte posibil să fi fost ucis după ce a fost lovit cu un singur pumn în inimă, o „tehnică a KGB-ului", potrivit unui activist pentru drepturile omului care pretinde că deține informații din interior.

Cel mai înverșunat critic al Kremlinului a fost găsit cu vânătăi pe cap și pe piept, care corespund tehnicii „unei singure lovituri", a declarat Vladimir Osechkin, fondatorul grupului pentru drepturile omului Gulagu.net, pentru Times of London, potrivit New York Post.

Osechkin afirmă că a aflat aceste informații de la o sursă din penitenciarul "Polar Wolf" (”Lupul Polar”, n. red.), unde Navalnîi a murit.

Este o metodă veche a diviziilor forțelor speciale ale KGB", a spus Osechkin, referindu-se la temutul serviciu de securitate internă din epoca sovietică.

Și-au antrenat agenții să ucidă un om cu un singur pumn în inimă, în mijlocul corpului. Este o marcă distinctivă a KGB-ului".

În pregătirea pentru greva fatală, Navalnîi, în vârstă de 47 de ani, a fost ținut în aer liber mai mult de două ore la temperaturile aspre, sub zero grade, din regiunea Yamalo-Nenets, pentru a-i slăbi organismul, a declarat Osechkin, citând sursa neidentificată care lucrează la închisoare.

„Cred că mai întâi i-au distrus corpul ținându-l afară în frig pentru o perioadă lungă de timp și încetinind circulația sângelui la minimum", a spus Osechkin. „Și apoi devine foarte ușor să ucizi pe cineva, în câteva secunde, dacă agentul are ceva experiență în acest sens".

Foști deținuți care au executat pedepse în regiunea arctică au raportat anterior că alți colegi deținuți au fost uciși de gardieni în acest mod, a spus Osechkin.

La aproape o săptămână după ce serviciul penitenciar al Rusiei a raportat că Navalnîi - cel mai înverșunat dușman rus al președintelui Vladimir Putin, care a supraviețuit unei tentative de otrăvire în 2020 - s-a prăbușit și a murit în timp ce se plimba, cauza oficială a morții sale nu a fost publicată.

Un anunț oficial de deces care a fost dat mamei și avocaților săi susține că Navalnîi a murit din cauza unui „sindrom de moarte subită” - un termen vag care descrie probleme legate de inimă care provoacă moartea.

Autoritățile ruse au refuzat să predea familiei sale trupul neînsuflețit, spunând că este necesar pentru o „examinare chimică" de două săptămâni, a relatat Kira Yarmish, consilier al lui Navalnîi.

Văduva lui Navalnîi, Iulia, a acuzat regimul lui Putin că și-a otrăvit soțul cu agentul neurotoxic Novichok - aceeași substanță chimică folosită în tentativa eșuată de asasinat din 2020 - și că a întârziat apoi eliberarea corpului său pentru a mușamaliza crima.

Osechkin a declarat că el crede că acest lucru este puțin probabil.

Este posibil, bineînțeles, dar atunci când cineva se află sub controlul sistemului penitenciar, există multe opțiuni pentru a-l ucide", a explicat activistul. „Novichok ar lăsa urme în corpul său și ar duce direct la Putin, având în vedere că a mai încercat o dată".

Kremlinul a negat cu vehemență orice implicare în moartea lui Navalnîi, purtătorul de cuvânt al lui Putin catalogând aceste acuzații drept „nefondate și grosolane".

 

Sursa: Știrile PRO TV

 


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: