fbpx
 
Fost director al Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Dunării Maritime, condamnat pentru luare de mită

Fost director al Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Dunării Maritime, condamnat pentru luare de mită


Un fost director al Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Dunării Maritime a fost condamnat la trei ani şi jumătate de închisoare pentru luare de mită în legătură cu angajări pe posturile de „marinar" şi „mecanic".

Potrivit unui comunicat transmis, vineri, de Direcţia Generală Anticorupţie - Serviciul Judeţean Anticorupţie Galaţi, Curtea de Apel Galaţi a dispus condamnarea definitivă a trei persoane pentru infracţiuni de corupţie, dintre care una, la data faptelor director al Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Dunării Maritime SA.
Astfel, o persoană (n.r. fost director al Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Dunării Maritime) a fost condamnată la 3 ani şi 6 luni închisoare pentru luare de mită în formă continuată (patru acte materiale). De asemenea, instanţa a dispus confiscarea, de la inculpat a sumei de 2.200 de euro, reprezentând banii primiţi ca mită şi îl obligă pe acesta la plata cheltuielilor judiciare avansate de către stat în valoare de 10.000 de lei.
O a doua persoană a primit 3 ani de închisoare cu suspendare pentru complicitate la luare de mită în formă continuată (patru acte materiale), iar o altă persoană a fost condamnată la 2 ani închisoare cu suspendare pentru dare de mită.
„În fapt, în perioada iunie 2017 - 17 aprilie 2018, unul dintre inculpaţi, la data faptelor director al Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Dunării Maritime SA (n.r.- Ciubrei Luigi Marius) a pretins şi primit de la cinci persoane suma totală de 2.700 de euro, în scopul angajării unora dintre aceste persoane la compania pe care o conducea pe posturile de 'marinar' şi 'mecanic'. În realitate, sumele de bani plătite efectiv de persoanele interesate, au fost mult mai mari, un alt inculpat şi alte persoane oprindu-şi un „comision" cuprins între 100 şi 600 de euro. În această manieră, acesta din urmă şi-a însuşit suma totală de 1.500 euro. Ultima 'plată', în valoare de 500 de euro, s-a realizat în aceeaşi manieră la data de 17 aprilie 2018, când s-a procedat la constatarea infracţiunii flagrante faţă de unul dintre inculpaţi", arată sursa citată. 

 

Sursa: Agerpres


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Mai 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31