fbpx
 
Patronul Lux Taxi, condamnat pentru spionarea fostei iubite

Patronul Lux Taxi, condamnat pentru spionarea fostei iubite


Patronul Lux Taxi,  Cătălin Marius Toderaşcu, a fost condamnat la 8 luni de închisoare cu amânarea pedepsei pentru infracțiuni informatice, după ce a recunoscut că şi-a spionat fosta iubită. Afaceristul ieșean a instalat pe un telefon pe care i l-a dat tinerei un soft de interceptare ilegală a convorbirilor.

 

Cătălin Marius Toderaşcu a fost condamnat, la sfârșitul săptămânii trecute, la 8 luni de închisoare cu amânarea pedepsei, pentru infracţiuni informatice. Magistrații Tribunalului Iași au admis acordul de recunoaștere încheiat între procurorii DIICOT și patronul Lux Taxi, stabilind „pentru inculpatul TODERAŞCU MARIUS CĂTĂLIN, necunoscut cu antecedente penale, pedeapsa de 8 luni închisoare pentru comiterea infracţiunii de interceptare ilegală a unei transmisiuni de date informatice”, se arată în decizia judecătorilor. Instanța „amână aplicarea pedepsei de 8 luni închisoare pe un termen de supraveghere de 2 ani”. Astfel, pedeapsa nu va fi introdusă în cazier decât dacă Toderașcu va mai comite alte infracțiuni „sau nu va respecta măsurile de supraveghere, ori nu va executa obligaţiile ce îi revin pe durata termenului de supraveghere“, după cum se precizează în acordul de recunoaștere.

 

Cazul afaceristului ieșean este similar cu cel al fostului primar Gheorghe Nichita, acuzat de aceleași fapte în dosarul „Amanta”.

 

Cum a fost prins

Bănuiala că iubita îi este infidelă l-ar fi determinat în 2011 pe Marius Cătălin Toderaşcu, patronul firmei de taximetrie Lux Taxi, să-i asculte convorbirile.

„În toamna anului 2011, întrucât intenţionam să mă căsătoresc cu Ţ.A. am vrut să-i verific fidelitatea acesteia, având bănuiala că mă înşală. Am aflat că există programe informatice care dacă sunt instalate într-un telefon mobil, transmit catre un post telefonic prestabilit conţinutul convorbirilor telefonice prin intermediul telefonului în care este instalat programul informatic”, a declarat Cătălin Marius Toderaşcu în faţa procurorilor DIICOT, în decembrie 2016.

 

Omul de afaceri le-a spus procurorilor că ar fi luat legătura cu o persoană din Bucureşti care vindea astfel de programe informatice. „M-am înţeles cu vânzătorul să îi trimit prin curierat un telefon mobil marca Nokia şi suma de bani reprezentând contravolarea programului informatic (500-600 de euro). După ce acesta a instalat soft-ul programului informatic mi-a restituit telefonul mobil prin curier”, a mai precizat patronul firmei de taximetrie.

 

Telefonul i l-ar fi făcut apoi cadou fostei iubite, căreia i-ar fi ascultat convorbirile timp de o lună. „Am lăsat telefonul mobil în casă, unde a fost văzut de către Ţ.A., care m-a întrebat dacă i-l fac cadou, eu răspunzându-i că intenţionam să îl dau angajaţilor societăţii pe care o administram, însă dacă vrea poate să îl ia. Am ascultat convorbilirile purtate aproximativ o lună, timp în care am constatat că nu îmi este fidelă şi i-am spus acesteia că i-am interceptat convorbirile telefonice”, şi-a încheiat Cătălin Toderaşcu declaraţia.

 

 


Citeste si...
Nota
(1 Vote)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Mai 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31