fbpx
 
Patronul RVR Taxi, judecat pentru că a sechestrat și șantajat un fost angajat

Patronul RVR Taxi, judecat pentru că a sechestrat și șantajat un fost angajat


Radu Norocea, patronul firmei de taximetrie RVR, a fost trimis în judecată de Parchetul Judecătoriei Iași, fiind acuzat că a sechestrat un fost angajat pentru o presupusă datorie de 600 de lei. Afaceristul ar fi obligat victima să se dezbrace, ar fi lovit-o și ar fi filmat-o.

 

Fostul angajat a lucrat pentru firma de taximetrie timp de aproape doi ani, în septembrie 2016, anunțându-l pe Mihai Moldovan, responsabilul cu parcul auto al societății, că dorește să renunțe la locul de muncă. Șoferul nu ar mai fi făcut față cheltuielilor, de multe ori fiind nevoit să amaneteze stația de emisie recepție de pe mașină pentru a reuși să plătească câte 120 de lei pe zi din încasări către societate, după cum a susținut în fața anchetatorilor.

Moldovan i-ar fi spus să lucreze până va găsi un înlocuitor, însă ulterior șoferul l-a anunțat că nu mai dorește acest lucru și va parca taxi-ul pe care îl folosea în stația din cartierul Tudor Vladimirescu.

 

După câteva zile, Radu Norocea și responsabilul cu parcul auto au mers acasă la fostul angajat cerând cheia mașinii, garanția pentru stația de emisie recepție ce lipsea, și pe care șoferul o amanetase anterior, și bani pentru perioada în care mașina nu a transportat clienți.

 

L-au dezbrăcat și l-au filmat

Pe 12 octombrie 2016, patronul RVR Taxi și Moldovan ar fi convins victima să meargă la firmă sub pretextul că îi vor da o mașină mai ieftină dacă va lucra în continuare  și astfel se va achita și de presupusa datorie.

Cei trei bărbați au mers inițial să ridice stația amanetată de șofer, prețul contractului fiind achitat parțial de Radu Norocea. Acest lucru l-ar fi iritat pe afacerist, care i-ar fi adresat injurii și cuvinte jignitoare fostului său angajat.

Ulterior, au mers la sediul firmei, unde se află și o spălătorie.

„Cei doi inculpați au introdus victima în spălătorie, au închis ușile, au stins becurile și i-au cerut bani pentru cinci ture pa mașina taxi pe care a avut-o în folosință, respectiv suma de 600 de lei. Întrucât I.M.B. a refuzat spunând că nu are bani, l-au obligat să se dezbrace în pielea goală, după care l-au împins în exteriorul spăltoriei. Cei doi inculapți au filmat și fotografiat victima cu telefoanele mobile pe care le aveau asupra lor”, se arată în rechizitoriu.

Șoferul ar fi fost pus să-și sune concubina și i-ar fi cerut să-i aducă 600 de lei, Norocea vorbind personal cu femeia.

„După un timp, întrucât concubina le-a transmis verbal și prin SMS-uri că nu are de unde să aducă bani și că va anunța organele de poliție, Norocea Radu a chemat persoana vătămată înăuntru, i-a permis să se îmbrace și să plece, însă a insistat să-i fie aduși banii. Tot incidentul a durat circa 15-20 de minute”, se mai menționează în rechizitoriu.

Alături de Norocea a fost trimis în judecată și Mihai Moldovan.

 

 


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Mai 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31