fbpx
 

Primarul din Rio de Janeiro, reținut pentru corupție: ancheta vizează spălarea de bani printr-o biserică


Marcelo Crivella, primarul din Rio de Janeiro, a fost reținut marți, acuzat de corupție. El ar fi făcut parte dintr-o rețea infracțională care acționa în interiorul municipalității.

Este o anchetă referitoare la un prezumtiv sistem de corupţie în interiorul municipalităţii braziliene, a confirmat parchetul, potrivit AFP și Agerpres.

Potrivit imaginilor difuzate de televiziunea GloboNews, Marcelo Crivella, care mai avea doar nouă zile de mandat, a fost ridicat de poliţia civilă şi procuratură înainte de ora locală 06.00, în cartierul de lux Barra de Tijuca. Crivella a fost dus la poliţie pentru a fi audiat.

„Sunt primarul care a acţionat cel mai mult împotriva corupţiei la Rio de Janeiro. Cer să se facă dreptate”, le-a declarat Crivella jurnaliștilor.

Tot marți au mai fost reținute şi alte persoane, printre care omul de afaceri Rafael Alves, bănuit de a fi creierul afacerii şi fratele acestuia, Marcelo Alves, fost preşedinte al agenţiei municipale de turism Riotur.

Mauro Macedo, fost trezorier al campaniei lui Crivella şi văr al pastorului evanghelic Emir Macedo, fondatorul Bisericii universale a Regatului lui Dumnezeu (IURD, neo-penticostală), dar şi unchiul lui Marcello Crivella, au fost ridicați de polițiști.

Ancheta începută în 2018 a arătat că firmele care doreau să încheie contracte cu Riotur îi remiteau cecuri omului de afaceri Rafael Alves.

Biroul procurorului a deschis recent o anchetă privind presupusa folosire a bisericii IURD pentru spălare de bani.

Crivella, în vârstă de 63 de ani, încheie astfel un mandat marcat de numeroase controverse, în care a făcut obiectul mai multor proceduri vizând proasta gestiune, fiind acuzat că a amestecat politica şi religia şi i-a favorizat pe membrii bisericii sale.

 

Sursa: Agerpres


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: