fbpx
 
Un bărbat din Brașov a sunat la 112 și i-a luat la bătaie pe cei care au venit să îl salveze. A spart o sticlă și a fugărit

Un bărbat din Brașov a sunat la 112 și i-a luat la bătaie pe cei care au venit să îl salveze. A spart o sticlă și a fugărit


Un echipaj al Ambulanței Brașov a trecut printr-o experiență extrem de neplăcută când a răspuns la apelul de ajutor al unui tânăr de 26 de ani.  

Medicul, asistentul și șoferul au fost atacați chiar de pacient, care a devenit violent brusc și fără motiv.

După ce a spart geamurile mașinii de salvare, bărbatul a fost încătușat și dus la spitalul de psihiatrie.

Pacientul care anunțase că se simte rău i-a atacat pe cei veniți în ajutor, fără să mai aștepte să fie consultat.

Cadrele medicale s-au refugiat în mașină ca să se protejeze, dar agresorul nu s-a oprit.

Ramona Bădăran, medic pe ambulanță în Brașov: „A dat doi pumni în caroseria mașinii și a venit direct la geamul meu și a dat un pumn atât de puternic încât a spart imediat geamul și am avut cioburi și în gură și peste tot. Agresorul a găsit o sticlă de bere pe jos, a spart-o și a început să îl fugărească pe colegul asistent".

Medicul a solicitat ajutorul unui echipaj de poliție care a venit la fața locului și l-a încătușat pe individ. Tânărul este sub tratament pentru problemele de compartament, dar nu iși ia pastilele.

Petru Iulian Iftenie, medic șef de secție Spitalul de Psihiatrie: „E un pacient cunoscut cu internări anterioare la secțiile de psihiatrie, cu un comportament violent. A fost testat pentru screening de droguri, rezultatul fiind negativ. Frecvent se întâmplă să nu își urmeze tratementul".

Echipajele ambulanței se plâng că, tot mai des, devin victime ale propriilor pacienți.

Steluța Coțiu, medic pe ambulanță în Brașov: „În ultimul timp au escaladat astfel de fenomene, nu numai în rândul pacienților cu probleme psihice, ci în general în rândul populației care devin mai agresivi din punct de vedere verbal cu echipajul. Sunt tot timpul nemulțumiți. Au ceva de revendicat. Persoanele care așteaptă devin mai neliniștite, mai agitate, mai agresive verbal, câteodată și fizic".

În urmă cu două săptămâni, șoferul unei ambulanțe a fost nevoit să accelereze în drum spre spital, pentru că femeia pe care o transporta, aflată sub influența băuturilor alcoolice, devenise agresivă. Un conducător auto nu i-a acordat prioritate, iar mașina salvării s-a răsturnat.

 

Sursa: Știrile PRO TV

 


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Mai 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31