fbpx
 
Bărbatul împușcat și înjunghiat de un soț gelos, în Arad, a intrat în moarte cerebrală. Organele lui au fost donate

Bărbatul împușcat și înjunghiat de un soț gelos, în Arad, a intrat în moarte cerebrală. Organele lui au fost donate


Bărbatul care a fost împuşcat şi înjunghiat, joia trecută, în parcarea unui supermarket din Arad, a intrat în moarte cerebrală luni noapte, iar familia a acceptat să îi doneze organele.

Victima, în vârstă de 55 de ani, a fost atacată cu o violenţă ieşită din comun, în timp ce se afla în maşină cu presupusa amantă. Agresorul ar fi vrut să îi împuşte pe amândoi, dar pistolul cu glonț nu a funcţionat.

Bărbatul în vârstă de 55 de ani a fost atacat în urmă cu 4 zile. Era în maşină când a fost împuşcat în zona capului, de iubitul femeii cu care se afla în maşină. Individul a bătut-o apoi crunt pe femeie, dar în acel moment a văzut că rivalul lui încă trăieşte, aşa că l-a înjunghiat în zona gâtului. La spital, medicii nu au reuşit să îi scoată glonţul, iar luni noapte pacientul a intrat în moarte cerebrală.

Maria Daniela Moț, medic coordonator transplanturi Spitalul Județean Arad: „În urma punerii diagnosticului de moarte cerebrală a avut loc o discuție cu familia privind acordul donării de organe. În urma obținerii acordului s-a luat legătura cu centrele care fac prelevarea de organe”.

După o operaţie de 5 ore, au fost prelevate ficatul şi rinichii. Rinichii au ajuns la Institutul de Transplant din Cluj-Napoca, unde, după mai multe teste de compatibilitate, au fost selectați doi pacienți care au primit câte un organ.

Iacob Gheorghiță, purtătorul de cuvânt al Institutului de Urologie și Transplant Cluj-Napoca: „Un bărbat de 42 de ani, care făcea dializă de patru ani, din județul Iași, el este un re-transplant. Și o femeie de 56 de ani, care făcea dializă de un an și jumătate, din județul Cluj”.

Ficatul a ajuns la Institutul Fundeni, în București.

Guenadiy Vatachki, directorul executiv al Agenției Naționale de Transplant: „Ficatul s-a transplantat unei paciente de 45 de ani, cu colangită sclerozantă primitivă. Operația s-a încheiat cu succes. Am vrea să mulțumim familiei care a fost de acord cu donarea de organe și că a înțeles că acest gest altruist salvează vieți”.

La nivel național, 174 de oameni au primit anul acesta un țesut sau un organ, o cifră similară cu anul trecut.

Pe de altă parte, în ceea ce privește ancheta atacului din Arad, după decesul bărbatului, s-a schimbat şi încadrarea juridică. Agresorul de 50 de ani este acuzat acum de omor calificat, dar şi de tentativă de omor, pentru că iubita lui este şi acum în spital.

 

Sursa: Știrile PRO TV

 


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: