fbpx
 
Yahoo News Yahoo News

Biserica Ortodoxă Rusă își face propria armată de mercenari pentru a-i trimite să lupte în Ucraina


Biserica Ortodoxă Rusă își înființează propria armată de mercenari pe care îi antrenează în biserici cu instructori din trupele speciale pentru a-i trimite apoi să lupte în Ucraina. Enoriașii sunt recrutați prin Catedrala Navală din Sankt Petersburg.

Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) susține că Biserica Ortodoxă Rusă creează grupuri militare private prin care recrutează și antrenează mercenari pentru a lupta împotriva Ucrainei, scrie Euromaidan Press.

Antrenamentele enoriașilor care vor fi trimiși să ucidă pe front au loc chiar în biserici.

Conform SBU, biserica a înființat „companii militare private ortodoxe”, precum Andreyevsky Cross, care recrutează și antrenează mercenari la Catedrala Navală Kronstadt din Sankt Petersburg.

Recrutorii bisericești înrolează enoriași, țintind de preferință bărbați cu serviciu militar efectuat și experiență de luptă, înainte de a-i trimite la pregătire suplimentară sub conducerea instructorilor din serviciilor speciale ruse, urmând ca apoi să fie trimiși pe front în Ucraina.

Pentru a deghiza antrenamentul de luptă, organizatorii săi antrenează „recruți” exclusiv între zidurile catedralei și pe terenurile speciale de antrenament ale Federației Ruse”, a scris SBU.

Potrivit acestuia, armatele private ortodoxe sunt finanțate de afaceriști apropiați de Kremlin prin contribuții aparent destinate construcției catedralei.

De la începutul invaziei pe scară largă a Rusiei, în februarie 2022, autoritățile ucrainene au deschis 68 de dosare penale împotriva reprezentanților Bisericii Ortodoxe Ucrainene legați de Biserica Rusă. 26 de persoane bisericești au fost puse sub acuzare până acum, în timp ce alți 19 infractori au primit deja sentințe judecătorești, potrivit SBU.

În plus, oamenii legii investighează 18 proceduri legate de biserica rusă pentru incitare publică la ură religioasă, precum și vânzarea de arme de foc și distribuirea de pornografie infantilă”, se arată în declarație.

La 19 octombrie, Parlamentul Ucrainei s-a apropiat de adoptarea unei legislații care să ofere baza legală pentru interzicerea completă a ramurii ucrainene a Bisericii orotodoxe Ruse.

Biserica s-a confruntat de mult timp cu acuzații de promovare a propagandei rusești și de menținere a loialității față de Patriarhia Moscovei.

 

Sursa: Știrile PRO TV


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Mai 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31