fbpx
 
Le Parisien Le Parisien

Un băiat din Franța a murit după ce a fost bătut crunt în fața școlii. Zeci de amenințări au fost trimise în ultimele zile


Un băiat de 15 ani a murit, după ce a fost agresat de mai multe persoane în fața școlii, în Franța.

Atacul de joi vine într-un moment de tensiuni sporite în jurul școlilor franceze. La începutul acestei săptămâni, o adolescentă a fost lăsată temporar în comă după ce a fost bătută în fața școlii sale din sudul țării.

În cel mai recent incident, care a avut loc în orașul Viry-Châtillon, la aproximativ 20 de kilometri sud de Paris, adolescentul a fost atacat de mai multe persoane în timp ce ieșea de la școală joi după-amiază.

Parchetul a anunțat vineri după-amiază moartea băiatului și a declarat că a fost deschisă o anchetă pentru crimă și agresiune în grup în fața unei școli.

Președintele francez, Emmanuel Macron, care a vizitat vineri dimineață o școală primară din Paris, a declarat: „Avem o formă de violență dezinhibată în rândul adolescenților noștri și uneori în rândul celor din ce în ce mai tineri. Școlile trebuie să fie protejate de acest lucru. Școala trebuie să rămână un sanctuar pentru copiii noștri, pentru familiile lor, pentru profesorii noștri. Vom fi intransigenți împotriva tuturor formelor de violență”.

Școlarul a intrat în stop cardio-respirator, a declarat o sursă din cadrul poliției. El a fost transportat la spitalul Necker din Paris.

Procurorul Grégoire Dulin a precizat într-un comunicat că atacul asupra adolescentului a avut loc joi, între orele 16.00 și 16.30. El a precizat că tânărul de 15 ani a fost „atacat violent de mai mulți indivizi" și „a fost descoperit de un trecător grav rănit pe un drum din apropierea școlii”.

Băiatul a fost dus la spital și a fost operat de urgență joi seara, dar procurorul a declarat că acesta a murit vineri după-amiază. 

Elevii și profesorii din școală vor fi consiliați psihologic, a precizat primarul orașului.

Școala este situată într-un cartier muncitoresc din Viry-Châtillon, unde locuiesc aproximativ 30.000 de persoane. Până joi seară nu se făcuseră arestări.

Zeci de mesaje de amenințare cu atacuri au fost trimise în ultimele zile în școli din Franța.

 

Sursa: Sursa: Știrile PRO TV


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Mai 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31